Η Άννα-Μαρία Βέλλη από το «Όλα Μπιπ» στο θέατρο

Η Άννα-Μαρία Βέλλη από το «Όλα Μπιπ» στο θέατρο

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τα Μάγια της Πεταλούδας»

Η Άννα-Μαρία Βέλλη από το «Όλα Μπιπ» στο θέατρο
Εμφανίζεται στην εκπομπή «Όλα Μπιπ» ρίχνοντας τα «δηλητηριώδη»... Βέλλη της σε όσους απασχολούν την επικαιρότητα. 

Πέρα από τις ικανότητές της στον χώρο της παρουσίασης όμως η Άννα-Μαρία Βέλλη πρωταγωνιστεί και στο θέατρο στην παράσταση «Τα μάγια της πεταλούδας». 

Κλείσιμο


Η νεαρή παρουσιάστρια είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Δήλος» και όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της την ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χώρος της υποκριτικής και του κινηματογράφου. Αυτός ήταν και ο λόγος που την ώθησε να μετακομίσει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. 

Η Άννα-Μαρία Βέλλη λίγους μήνες αφότου πήρε το πτυχίο της πρωταγωνιστεί ήδη στο... σανίδι σε ένα μιούζικαλ που απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες και ανεβαίνει από «Το  Σύγχρονο Θέατρο» κάθε Σάββατο με δύο παραστάσεις στις  15:00 και στις 18:00 και κάθε Κυριακή στις 15:00.



Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ’ ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Ο νεαρός Λόρκα ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του, τον νεαρό Σκαθαράκο που διψά για μια ζωή γεμάτη ποίηση και ελευθερία. Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά ο ποιητής πλέκει και ανατρέπει την καθημερινότητα της ζωής των εντόμων του, δημιουργεί μια κοινωνία που μπαίνει σε κρίση, εξαιτίας  της παράξενης φύσης του Σκαθαράκου – ποιητή, που επιμένει στην αναζήτηση της Ελευθερίας. Όλα ανατρέπονται και η κρίση ανάμεσα στα έντομα βαθαίνει όταν εμφανίζεται μια πληγωμένη πεταλούδα. Ο Σκαθαράκος την ερωτεύεται και θέλει να την κρατήσει κοντά του. Όμως τελικά η πεταλούδα υπακούοντας στην ελεύθερη φύση της πετά για τον δικό της κόσμο.

Ένας κόσμος φαντασίας γεμάτος χρώματα, αισθήματα, υψηλές αξίες ξεπροβάλλει μέσα από αυτό το σημαντικό κείμενο του Λόρκα. Η ευαίσθητη ποίηση συναντά τη μοναδική ευαισθησία των παιδιών.

Η αναζήτηση της Ελευθερίας, ο Έρωτας, η Ανατροπή – βασικές ανησυχίες των εφήβων και ζητούμενα του ποιητή, γίνονται άξονες της παράστασης και η θεατρική πράξη γίνεται η απάντηση στο δύσκολο αίτημα του ανθρώπου για ελευθερία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης