«Coding Bootcamp 3»: Σεμινάρια για νέους υπό την επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

«Coding Bootcamp 3»: Σεμινάρια για νέους υπό την επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέσα από εντατική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση 500 ωρών οι επιτυχόντες αποκτούν γνώσεις και καθίστανται άμεσα παραγωγικοί, όσον αφορά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας

«Coding Bootcamp 3»: Σεμινάρια για νέους υπό την επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα των δύο προηγούμενων «Coding Bootcamps» που έγιναν με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές Πληροφορικής ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου το «Coding Bootcamp 3».

Μέσα από εντατική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση 500 ωρών οι επιτυχόντες αποκτούν γνώσεις και καθίστανται άμεσα παραγωγικοί, όσον αφορά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Κλείσιμο
Παράλληλα με τις τεχνικές δεξιότητες στον Προγραμματισμό και την υλοποίηση σχετικών projects (π.χ.web-based apps) προσφέρονται συμβουλευτικές υπηρεσίες και workshops με στόχο τη συνολική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων – όπως η σύνταξη και προώθηση βιογραφικού, η ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για επαγγελματική εξέλιξη, events γνωριμίας και διασύνδεσης, αλλά και επαφές με τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Σε άμεση συνεργασία με τον παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού PeopleCert, ο υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τριών ειδών πιστοποιητικά στον προγραμματισμό, φοιτώντας σε ένα εντατικό πρόγραμμα 12 εβδομάδων (Οκτώβριος – Φεβρουάριος) ή στην part-timeεκδοχή των 24 εβδομάδων (Οκτώβριος – Μάιος).

Το «Coding Bootcamp 3» αποτελεί συνέχεια μιας συντονισμένης προσπάθειας μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας στο πλαίσιο του AFDEmp, όπως αυτή εκφράστηκε στα δύο προηγούμενα Bootcamps τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο αντίστοιχα.

Στο σύνολό τους, 64 απόφοιτοι 22-40 ετών κατάφεραν να επανειδικευθούν στο χώρο του προγραμματισμού σε μόλις τρεις μήνες, αν και προερχόμενοι από εντελώς διαφορετικά πεδία σπουδών(οικονομολόγοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι, μαθηματικοί κ.α.).

Με το πέρας των προγραμμάτων και την ανάλογη πιστοποίηση, το 100% των αποφοίτων προσλήφθηκε από τις κορυφαίες συνεργαζόμενες εταιρίες.
 
Η Alliance For Digital Employability (AFDEmp) είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην επανειδίκευση 500.000 νέων εκτός εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα,με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας.

Την AFDEmp απαρτίζουν ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS), Βύρων Νικολαΐδης,διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρόεδρος της HePI  Νίκος Φαλδαμής και πάνω από 5.000 άτομα και 500 κορυφαίοι φορείς, οργανισμοί και πανεπιστήμια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης