Καβάλα: Είχαν φτιάξει ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας χασίς

Καβάλα: Είχαν φτιάξει ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας χασίς

Τι κατασχέθηκε 

Καβάλα: Είχαν φτιάξει ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας χασίς
Με γερμανική τεχνογνωσία είχε στηθεί ένα πλήρες σύστημα καλλιέργειας, αποξήρανσης, επεξεργασίας και συσκευασίας κάνναβης στο σπίτι όπου κατοικούν δύο Γερμανοί ηλικίας 41 και 33 χρόνων στην περιοχή Πηγές της Καβάλας, αλλά και στο αγρόκτημά τους και σε μια κοντινή αγροτική περιοχή. Όπως αποδείχθηκε, οι δράστες σκόπευαν να εξάγουν στην πατρίδα τους την παραγωγή του χασίς, που άγγιζε τα 100 κιλά! 

Μετά τις πληροφορίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας και του τμήματος Νέστου, οργάνωσαν επιχείρηση και εντόπισαν αρχικά το αγρόκτημα όπου οι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν 80 δενδρύλλια κάνναβης ύψους περίπου 1,80 μέτρου, έχοντας εγκαταστήσει ένα σύστημα με ηλεκτρογεννήτρια, αντλία νερού και αρδευτικούς σωλήνες για να ποτίζουν την φυτεία. Οι δύο Γερμανοί αιφνιδιάστηκαν τη στιγμή που έκαναν επεξεργασία στα χασισόδεντρα σε ένα κτίριο στο εσωτερικό του αγροκτήματος, το οποίο είχαν διαμορφώσει και εξοπλίσει με αυτοσχέδιες κατασκευές κατάλληλες για την αποξήρανση και την επεξεργασία της κάνναβης.

Κλείσιμο
Στους χώρους του κτιρίου κατασχέθηκαν ακόμη 64 κιλά και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που οι δράστες είχαν αρχίσει να αποξηραίνουν, ένα ξεριζωμένο δενδρύλλιο, μια συσκευή επεξεργασίας η οποία περιείχε 950 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ηλεκτρογεννήτριες, μια αντλία νερού, σκαπτικά εργαλεία, κλαδευτήρια και μια ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης PH, καθώς και διάφορα μηχανήματα, εξαρτήματα και εργαλεία για την περιποίηση της φυτείας.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στο σπίτι των δυο Γερμανών, όπου βρέθηκαν άλλα 22 κιλά και 990 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 194 αεροστεγείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 11 κιλών και 37 γραμμαρίων, δυο ηλεκτρικές συσκευές τυποποίησης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και 550 ευρώ! Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας η οποία του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης