«Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων» χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση!

«Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων» χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση!

Είχαν προσκληθεί τρεις Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων οι οποίοι όπως αποδείχθηκε «σνόμπαραν» τις εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Μικρών Νήσων στους Οθωνούς

«Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων» χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση!
Με «σημαντικές απουσίες» ξεκίνησε σήμερα το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων στα Διαπόντια νησιά, καθώς από το «τραπέζι» του συνεδρίου απουσίασαν και οι τρεις Γενικοί Γραμματείς (Γ.Γ. Υπουργείου, Εσωτερικών, Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, και Γ.Γ. Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής), που είχαν κληθεί να παρευρεθούν. 

Λόγω των συγκεκριμένων απουσιών το Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων διεξάγεται χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση. 
Κλείσιμο
Όπως αναφέρει ο ενημερωτικός ιστότοπος corfupress.com, εκτός από τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων που σνόμπαραν το συνέδριο, μικρή ήταν η συμμετοχή και των εκπροσώπων από τα μικρά νησιά της χώρας, αφού παραβρέθηκαν 20 συνολικά εκπρόσωποι, συμπεριλαμβανομένων και των Ιονίων (Διαπόντια, Μεγανήσι κλπ).

Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων, που διεξάγεται για πρώτη φορά στα Διαπόντια Νησιά και συγκεκριμένα στους Οθωνούς, αναμένεται να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά και οι κοινωνίες τους , ενώ στόχος του συνεδρίου είναι τα μικρά νησιά να λειτουργήσουν ως μοχλοί ανάπτυξης και τουρισμού στον ελλαδικό χώρο.

Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών που θα διεξαχθεί στους Οθωνούς, από σήμερα μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών θα συμμετέχει στην έκθεση και στο συνέδριο Νησιωτικού Τουρισμού που θα λάβει χώρα στην Κίνα, εκπροσωπώντας τα Ευρωπαϊκά Μικρά Νησιά.

Συνδιοργανωτές του 9ου Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών είναι το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και ο Δήμος Κέρκυρας, ενώ τελείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού.

Πηγή: corfupress.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης