Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων βρέθηκαν στην Πάτρα

Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων βρέθηκαν στην Πάτρα

Στην κατοχή δύο νεαρών από το Πακιστάν, καθώς και σε μια αποθήκη στην πόλη, βρέθηκαν πάνω από 15.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων βρέθηκαν στην Πάτρα
Μεγάλης εμβέλειας λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων έκαναν στην Πάτρα δυο Πακιστανοί, ο ένας από τους οποίους ανήλικος, όπως αποδείχθηκε μετά την επιχείρηση που οργάνωσαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε.. Στην κατοχή τους και σε μια αποθήκη στην πόλη, βρέθηκαν χιλιάδες συσκευασίες καπνού και πακέτα τσιγάρων. 

Αξιοποιώντας πληροφορίες που τους δόθηκαν, οι αστυνομικοί εγκλώβισαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος αλλοδαπός χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης και τον ακινητοποίησαν μαζί με τον 26χρονο ομοεθνή του που επέβαινε. Στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε, βρήκαν 5.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. 

Κλείσιμο
Όμως, αυτά δεν ήταν παρά η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν οι δυο νεαροί ως αποθήκη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άλλα 12.130 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 290 συσκευασίες με λαθραίο καπνό!

Οι Πακιστανοί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά περίπτωση, ενώ τα καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Πατρών για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων. 

*** Το ίδιο συνέβη στο Αγρίνιο με έναν 62χρονο Έλληνα που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας μετά από έρευνα που έγινε στην κατοικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες οι οποίες περιείχαν αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους δύο κιλών και 900 γραμμαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης