Καβάλα: «Μαϊμού» υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. ξάφρισαν γριούλες

Καβάλα: «Μαϊμού» υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. ξάφρισαν γριούλες

Ο 34χρονος Έλληνας έπεισε την ανυποψίαστη 85χρονη ότι η κατοικία της κινδύνευε από πυρκαγιά λόγω της διαρροής ρεύματος και της ζήτησε να βγάλει σε εξωτερικό χώρο όσα χρήματα και τιμαλφή είχε

Καβάλα: «Μαϊμού» υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. ξάφρισαν γριούλες
Αναγνωρίστηκε, αλλά δεν εντοπίστηκε και παραμένει άφαντος μαζί με τη λεία του, ο απατεώνας που προσποιήθηκε τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. για να αρπάξει τις οικονομίες μιας ηλικιωμένης, στο σπίτι της οποίας στην κοινότητα Άγιος Χριστόφορος της Καβάλας εμφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη.

Ο 34χρονος Έλληνας έπεισε την ανυποψίαστη 85χρονη ότι η κατοικία της κινδύνευε από πυρκαγιά λόγω της διαρροής ρεύματος και της ζήτησε να βγάλει σε εξωτερικό χώρο όσα χρήματα και τιμαλφή είχε. Η γριούλα έβαλε σε μια σακούλα μετρητά ύψους 6.000 ευρώ  και τα χρυσαφικά της και τότε ο δράστης απέσπασε την προσοχή της, καταφέρνοντας να τα αρπάξει και να εξαφανιστεί. Το θύμα τον αναγνώρισε από φωτογραφίες σεσημασμένων που της έδειξαν οι αστυνομικοί του τμήματος Παγγαίου και σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 

Κλείσιμο
*** Γερή μπάζα έκαναν και άλλοι δυο απατεώνες που προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και τρόμαξαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, λέγοντάς τους ότι υπήρχε βλάβη στο δίκτυο παροχής ρεύματος και το σπίτι τους κινδύνευε να πιάσει φωτιά. Τους ζήτησαν να βγάλουν μέσα σε ένα πανί όσα χρήματα είχαν και, όταν τα ανυποψίαστα θύματα το έκαναν, άρπαξαν το αυτοσχέδιο σακούλι που είχε μέσα 3.500 ευρώ και το έβαλαν στα πόδια! Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από το ζευγάρι έκαναν έρευνες, αλλά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα ίχνη τους.

*** Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ένας ψηλός, όμορφος και καλοντυμένος άνδρας που παρίστανε τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η., άρπαξε μετρητά ύψους 4.000 ευρώ και τα χρυσαφικά μιας άλλης ηλικιωμένης στη Λαμία! Έρευνες για την εξακρίβωση των στοιχείων του και τον εντοπισμό του, διενεργεί η Ασφάλεια που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αγνώστου για κλοπή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης