Μία «ΜΑΝΑ» στο «Έλενα Βενιζέλου» για τα εγκαταλελειμμένα νεογέννητα

Μία «ΜΑΝΑ» στο «Έλενα Βενιζέλου» για τα εγκαταλελειμμένα νεογέννητα

Η Μονάδα ανήκει στο Νεογνολογικό Τμήμα και είναι πλήρως εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων στα νεογνά

Μία «ΜΑΝΑ» στο «Έλενα Βενιζέλου» για τα εγκαταλελειμμένα νεογέννητα
Σε ένα φιλόξενο «σπίτι» στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» θα βρίσκονται πλέον τα νεογνά και τα βρέφη που για διάφορους λόγους παραμένουν χωρίς τους φυσικούς γονείς τους, αμέσως μετά τη γέννησή τους.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε τη λειτουργία της Μονάδας Αναμονής (ΜΑΝΑ) Παιδιού, δυναμικότητας 18 νεογνών με εμβαδόν 95 τμ  και με 40 τμ βοηθητικών χώρων που κατασκευάστηκε με κρατικούς πόρους (επιχορήγηση από 1η Υ.ΠΕ. Αττικής) αλλά και με την χορηγία της ALPHA BANK σε ό,τι αφορά τον  ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Κλείσιμο
Η Μονάδα ανήκει στο Νεογνολογικό Τμήμα και είναι πλήρως εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων στα νεογνά.

«Η Μ.ΑΝΑ. Παιδιού δημιουργήθηκε με παιδοκεντρική κατεύθυνση για να δώσει στα παιδιά που για κοινωνικούς λόγους μένουν κοντά μας, τα απαραίτητα ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, απτικά) που είναι σημαντικά  για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, ιδιαίτερα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», κ. Δημήτρης Βεζυράκης.

Στόχος είναι τα παιδιά γρήγορα να τοποθετούνται σε οικογένειες, έτσι ώστε να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και όχι να παραμένουν σε νοσοκομειακό ή προνοιακό περιβάλλον. Σύμφωνα δε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έχει μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε έναν μήνα από οκτώ που ήταν στο παρελθόν, με τη συνεργασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Γ.Ν.Μ. «Έλενα Βενιζέλου» και Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», του Κέντρου Προστασίας Παιδιού η «ΜΗΤΕΡΑ» και της Περιφέρειας Αττικής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης