Χειροπέδες σε 66χρονο για διακίνηση ναρκωτικών μέσω... ταχυδρομείου!

Χειροπέδες σε 66χρονο για διακίνηση ναρκωτικών μέσω... ταχυδρομείου!

Μέσα στα πακέτα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες που περιείχαν psychotria viridis συνολικού βάρους πέντε κιλών.

Χειροπέδες σε 66χρονο για διακίνηση ναρκωτικών μέσω... ταχυδρομείου!
Στη σύλληψη ενός 66χρονου Πολωνού που εμφανιζόταν ως «βιοθεραπευτής» προχώρησε η Αστυνομία στη Δάφνη, με την κατηγορία της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συνεργασία με τις Αρχές του Βελγίου σχετικά με υπόθεση αποστολής ύποπτων δεμάτων από το Βέλγιο με προορισμό την Αθήνα και αποδέκτη τον 66χρονο, προέκυψε ότι τα εν λόγω δέματα περιείχαν ποσότητες psychotria viridis, μίας ψυχοτρόπου ουσίας που κατάσχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα φυτό από το Περού, το οποίο στα φύλα του έχει την ψυχοτρόπο ναρκωτική ουσία DMT, οποία προκαλεί ψυχεδελική εμπειρία στον χρήστη της.
 
Ο 66χρονος συνελήφθη στην Δάφνη, τη στιγμή της παραλαβής δύο ταχυδρομικών δεμάτων, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες που περιείχαν psychotria viridis συνολικού βάρους 5 κιλών.
 
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το συγκεκριμένο φυτό μοιάζει με το KHAT που είναι γνωστό και ως «αφρικανικό τσάι», αλλά συμπεριλαμβάνεται στα ναρκωτικά λόγω των ψυχότροπων ιδιοτήτων του.
 
Ο «βιοθεραπευτής» παρασκεύαζε αφεψήματα με το φυτό, τα οποία πρόσφερε στους πελάτες του.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης