Μεγάλη φωτιά μαίνεται σε δάσος στη Ζάκυνθο

Μεγάλη φωτιά μαίνεται σε δάσος στη Ζάκυνθο

Επιτόπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές


Μεγάλη φωτιά μαίνεται σε δάσος στη Ζάκυνθο
Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 18.15 σε δασική έκταση της Ζακύνθου, στην περιοχή Σκοπός, και ο δυνατός αέρας που πνέει στο νησί, δυσχεραίνει το έργο πυρόσβεσης. Ευτυχώς, πάντως, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Επιτόπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Επίσης, σύμφωνα με το imerazante.gr, αναμένονται ενισχύσεις πεζοπόρου τμήματος από την Πάτρα, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν και οχήματα από την αχαϊκή πρωτεύουσα και από όμορους νομούς.

Από αέρος επιχείρησαν νωρίτερα τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο ελικόπτερα τύπου πετζετέλ, με στόχο τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς για να μην γίνει ανεξέλεγκτη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο και εξελίσσεται σε πολλά και μικρά μέτωπα. Επίσης, έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε σταβλική εγκατάσταση που βρισκόταν στην περιοχή και οικόσιτα ζώα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ υπάρχει πρόβλημα με τις κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο νησί της Ζακύνθου ξεσπούν καταστροφικές πυρκαγιές κάθε χρόνο και σ΄ αυτό, πιθανόν να επηρεάζει και το γεγονός των πολλών αμφισβητούμενων εκτάσεων που υπάρχουν εδώ και χρόνια.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης