Λάρισα: Έκανε αγορές με πιστωτική κάρτα άλλου!

Λάρισα: Έκανε αγορές με πιστωτική κάρτα άλλου!

Ο 19χρονος Έλληνας «χάκερ» είχε αγοράσει εκατοντάδες προϊόντα σημαντικής αξίας

Λάρισα: Έκανε αγορές με πιστωτική κάρτα άλλου!
Εκατοντάδες προϊόντα σημαντικής αξίας αγόρασε μέσα από ηλεκτρονικές συναλλαγές που έκανε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ενός 25χρονου που είχε υποκλέψει τον Αύγουστο του 2016, ένας 19χρονος Έλληνας «χάκερ» που ταυτοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ελασσόνας!

Ο νεαρός κατάφερε αρχικά να εξασφαλίσει τα στοιχεία της ξένης κάρτας και στη συνέχεια δημιούργησε με αυτά ηλεκτρονική ταυτότητα αγοραστή σε ιστοσελίδα αγοράς. Από τις 10 Νοεμβρίου του 2016 ως τις 21 του περασμένου Φεβρουαρίου, έκανε 30 ηλεκτρονικές αγορές χρεώνοντας την πιστωτική κάρτα του 25χρονου με το συνολικό ποσό των 1.470,61 ευρώ! 

Κλείσιμο
Όταν οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ποιος ήταν ο δράστης, έκαναν έρευνα στο σπίτι του  19χρονου και βρήκαν 274 προϊόντα ηλεκτρονικών αγορών, από τα οποία τα 242 είχαν αγοραστεί με τα στοιχεία της κάρτας του θύματος και κατασχέθηκαν. Σε βάρος του  19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχει κάνει αγορές και με υποκλαπέντα στοιχεία άλλων θυμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης