Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη από έξι επιστημονικές ενώσεις στο υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη από έξι επιστημονικές ενώσεις στο υπουργείο Παιδείας

Διεκδικούν να διδάσκονται τα μαθήματα της Θεατρικής Αγωγής, των Εικαστικών, της Μουσικής, της Πληροφορικής και της Φυσικής Αγωγής από τους εκπαιδευτικούς που σπούδασαν και αγάπησαν τα μαθήματα αυτά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη από έξι επιστημονικές ενώσεις στο υπουργείο Παιδείας
Έξι Επιστημονικές Ενώσεις συνασπίζονται για πρώτη φορά κάτω από ένα κοινό και κυρίαρχο αίτημα: διεκδικούν να διδάσκονται τα μαθήματα της Θεατρικής Αγωγής, των Εικαστικών, της Μουσικής, της Πληροφορικής και της Φυσικής Αγωγής από τους εκπαιδευτικούς που σπούδασαν και αγάπησαν τα μαθήματα αυτά. 

Οι επιστημονικοί φορείς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τα μέλη τους σε συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου, στη 1:00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Κλείσιμο
Απαιτούν επίσης να μην δίνονται ώρες παράλληλης στήριξης σε όποιον εκπαιδευτικό πλεονάζουν ώρες και όχι σε ειδικούς παιδαγωγούς και, αλλά και να μην υποβαθμίζονται τα βασικά πτυχία των αποφοίτων της Ειδικής Αγωγής

Η πρόεδρος του  Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ), Ανθή Κοντορούση, δήλωσε στο protothema.gr, με αφορμή την κινητοποίηση: «Διεκδικούμε τόσο το δικαίωμα στην εργασία, αλλά κυρίως την ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Η τέχνη και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Ο Σύλλογός μας δεν θα συμβιβαστεί με την υποβάθμιση της Αισθητικής Αγωγής και θα διεκδικεί μέχρι τέλους την επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής στις τάξεις Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, που θυσιάστηκε εν μια νυκτί στο βωμό της οικονομικής προτεραιότητας του υπουργείου Παιδείας».

Την ίδια ώρα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν για την απόφαση της Δικαιοσύνης, οι οποίοι προσέφυγαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, διεκδικώντας την προστασία τόσο των εργασιακών τους δικαιωμάτων όσο και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, που βάλλονται με τον πλέον αντιεπιστημονικό και αντιπαιδαγωγικό τρόπο.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των προσφυγέντων, Ηλίας Κολλύρης, δηλώνει σχετικά: «Είναι νομικά και λογικά αυτονόητο ότι, από τη στιγμή που το ΙΕΠ έχει συναφώς και διαχρονικά γνωμοδοτήσει, μόνο όσοι έχουν λάβει την απαραίτητη κατάρτιση στις εγκύκλιες σπουδές τους, μπορούν να διδάξουν τα οικεία μαθήματα, συνεπώς τα μαθήματα ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μπορούν να διδάσκονται μόνο από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων κλάδων. Είναι επίσης δεδομένο ότι  στις αρχές εκάστου σχολικού έτους θα διαπιστώνεται πάντα η αδυναμία κάλυψης όλων των θέσεων, λόγω μη ύπαρξης επαρκούς αριθμού μονίμων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, καθώς οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. 

Οι ανάγκες αυτές δεν επιτρέπεται να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 (δάσκαλοι) αλλά από αναπληρωτές των αντίστοιχων κλάδων για τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής (Θεατρική Αγωγή, Εικαστικά, Μουσική) και της Φυσικής Αγωγής (γυμναστές).

Τούτο επιβάλλει η υλοποίηση της αρχής της αξιοκρατίας στα δημοτικά σχολεία της χώρας, όπου φοιτά ό,τι πιο ευαίσθητο και ελπιδοφόρο έχουμε ως ελληνική κοινωνία.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το ΣτΕ δεν θα ενσκήψει στο πρόβλημα και δεν θα δώσει τη δέουσα λύση, ώστε να αποφευχθεί για του χρόνου και εφεξής η δυνατότητα μη ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί να υποαπασχολούν τους μαθητές».
 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης