Ρέθυμνο: Αντί για κοινωνική εργασία, βιβλία θα αγοράσουν οι καταληψίες μαθητές

Ρέθυμνο: Αντί για κοινωνική εργασία, βιβλία θα αγοράσουν οι καταληψίες μαθητές

Πρόκειται για την υπόθεση των τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος σε καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου και είχαν πρωτόδικα καταδικαστεί σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας

Ρέθυμνο: Αντί για κοινωνική εργασία, βιβλία θα αγοράσουν οι καταληψίες μαθητές
Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει το προηγούμενο διάστημα η απόφαση δικαστηρίου να επιβληθεί κοινωνική εργασία σε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, επειδή είχαν προχωρήσει σε κατάληψη.

Μετά από έφεση που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης των μαθητών, η απόφαση αυτή άλλαξε και τα παιδιά δε θα υποχρεωθούν σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, αλλά θα πρέπει να αγοράσουν βιβλία για τη σχολική τους βιβλιοθήκη, σύμφωνα με το cretapost.gr.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζουμε ότι είχε υπάρξει και
παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε παραγγείλει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, να αιτηθεί στο δικαστήριο ανηλίκων την άρση ή την μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου της παροχής κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε στους 3  μαθητές.

Γενικότερα, πάντως, οι
αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς του Ρεθύμνου παραμένουν, καθώς θεωρούν ότι μία τέτοια απόφαση δημιουργεί προηγούμενο και θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιου είδους ποινές στο μέλλον σε βάρος μαθητών.


www.cretapost.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης