Λαθραία φυτοφάρμακα, βενζίνη και ποτά στον Προμαχώνα

Λαθραία φυτοφάρμακα, βενζίνη και ποτά στον Προμαχώνα

Συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες σε τρία ξεχωριστά περιστατικά

Λαθραία φυτοφάρμακα, βενζίνη και ποτά στον Προμαχώνα
Δεν έχουν τέλος οι «αφίξεις» λαθραίων προϊόντων από την Βουλγαρία στον Προμαχώνα, όπου καθημερινά κατάσχονται μεγάλες ποσότητες. Δυο Έλληνες συνελήφθησαν ενώ μετέφεραν μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα και ποσότητες καυσίμων, ενώ άλλοι δυο μετέφεραν λαθραία ποτά.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα οι οποίοι έκαναν έρευνα στο όχημα που επέβαιναν οι δράστες ηλικίας 37 και 40 χρόνων, βρήκαν μέσα 36 συσκευασίες με γεωργικά φάρμακα που η κυκλοφορία τους δεν έχει επιτραπεί στην Ελλάδα, αλλά και δυο δοχεία με 50 λίτρα βενζίνη που είχαν αγοράσει φτηνά στην γειτονική χώρα. Όλα κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα των δραστών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Κλείσιμο
*** Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών στον Προμαχώνα ένας 62χρονος, όταν στο όχημα που οδηγούσε βρέθηκαν 48 φιάλες αλκοολούχων ποτών, τα οποία είχε εισάγει χωρίς να καταβάλλει τους νόμιμους φόρους και δασμούς. Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων του δημοσίου, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα του 62χρονου ως μέσο για την διενέργεια λαθρεμπορίας.

*** Το ίδιο συνέβη και με έναν 50χρονο που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Προμαχώνα μετά από έρευνα στο αυτοκίνητό του, με το οποίο διαπιστώθηκε ότι προσπαθούσε να εισάγει 30 φιάλες αλκοολούχων ποτών από την Βουλγαρία, χωρίς να καταβάλλει φόρους και δασμούς. Τα ποτά και το όχημα κατασχέθηκαν και στον 50χρονο ασκήθηκε δίωξη για λαθρεμπορία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης