Γιατροί: Το 4ο μνημόνιο φέρνει σαφή μείωση των αποδοχών στο ΕΣΥ

Γιατροί: Το 4ο μνημόνιο φέρνει σαφή μείωση των αποδοχών στο ΕΣΥ

«Όχι μόνο δεν αποκαθίστανται στο ελάχιστο οι απώλειες της τάξης του 45% των απωλειών των προηγούμενων μνημονίων, αλλά προστίθενται και νέες μειώσεις» αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Γιατροί: Το 4ο μνημόνιο φέρνει σαφή μείωση των αποδοχών στο ΕΣΥ
Σαφής μείωση – και όχι αύξηση- των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ
προκύπτει από το 4ο μνημόνιο και τις ρυθμίσεις που αφορούν το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών και την αποζημίωση των εφημεριών επισημαίνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
 
Κλείσιμο
«Όχι μόνο δεν αποκαθίστανται στο ελάχιστο οι απώλειες της τάξης του 45% των απωλειών των προηγούμενων μνημονίων
– πράγμα που συνεχώς διεκδικούμε και με αγώνες και δικαστικά-, αλλά προστίθενται και νέες μειώσεις» αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη.
 
Οι τέσσερις αλλαγές  στο ιατρικό μισθολόγιο
 
Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, η αύξηση που δόθηκε στο νοσοκομειακό επίδομα ισοδυναμεί με τη μείωση του εισοδήματος από τη φορολογία του επιδόματος βιβλιοθήκης που μέχρι τώρα δεν φορολογούνταν.
 
Επίσης, η γενική μείωση του αφορολόγητου για όλους από τις 8.500 ευρώ στις 5.500 ευρώ σημαίνει ότι ο κάθε γιατρός θα φορολογηθεί επιπλέον από ό,τι πριν, και μάλιστα με υψηλό συντελεστή, γιατί οι γιατροί θεωρούνται υψηλόμισθοι.
 
Σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση του χρονοεπιδόματος και του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό, η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως «είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες απώλειες από τις παλαιότερες  ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που κατακρεούργησαν τις εισφορές δεκαετιών στο ΤΣΑΥ».
 
Τέλος, αναφέρει η ΕΙΝΑΠ  πως η αύξηση του κονδυλίου των εφημεριών κατά 6% δεν αποτυπώνεται στις αποδοχές των γιατρών ούτε των ειδικευμένων ούτε και των αγροτικών που εντάσσονται εντάσσονται στο ειδικό μισθολόγιο.
 
«Η ΕΙΝΑΠ θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσον για την αποκατάσταση όλων διαχρονικά των απωλειών του εισοδήματος των νοσοκομειακών γιατρών. Θα συμπαραταχθεί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους για ένα αποκλειστικά δωρεάν σύστημα υγείας και για την αξιοπρεπή διαβίωση των λειτουργιών της υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης