Στέλιος Χατζηιωάννου: «Το φαγητό από καρδιάς θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται»

Στέλιος Χατζηιωάννου: «Το φαγητό από καρδιάς θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται»

Στο περιθώριο των ετήσιων βραβείων που δίνει εδώ και δέκα χρόνια σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες ο κ. Χατζηιώννου μίλησε για τα μελλοντικά του επιχειρηματικά σχέδια στην Ελλάδα

Στέλιος Χατζηιωάννου: «Το φαγητό από καρδιάς θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται»
«Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους να στέκονται στην ουρά για ένα σνακ, μια γκοφρέτα, ένα κρουασάν. Εμείς, λοιπόν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή τη μικρή βοήθεια για όσο υπάρχει ανάγκη».

Με τα παραπάνω λόγια ο ελληνοκύπριος επιχειρηματίας sir Στέλιος Χατζηιωάννου επισήμανε στο protothema.gr
Κλείσιμο
πως η προσπάθεια «φαγητό από καρδιάς» θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.




Στο περιθώριο των ετήσιων βραβείων που δίνει εδώ και δέκα χρόνια σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες ο κ. Χατζηιώννου μίλησε για τα μελλοντικά του επιχειρηματικά σχέδια στην Ελλάδα, αποκάλυψε το μυστικό για έξοδο από την κρίση και στάθηκε στην προσπάθεια «φαγητό από καρδιάς».

«Τα βραβεία αυτά τα δίνουμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια. Θέλω να σταθώ στο ρόλο που παίζει αυτό το κτίριο εδώ στην Ευρυπίδου. Όπως ξέρετε εδώ και 4 χρόνια ξεκίνησα το «φαγητό από καρδιάς» στην Κύπρο και μετά στην Ελλάδα. Κάθε εργάσιμη ημέρα δίνουμε 25.000 σνακς σε 12 διαφορετικά σημεία με τον κόσμο να παίρνει 2-3 σνακ. Φυσικά αν δεν το δεις δεν μπορείς να το πιστέψεις, αλλά σε αυτό εδώ το σημείο που είμαστε σήμερα εξυπηρετούσαμε 3000 άτομα την ημέρα. Από τις εφτά και μισή το πρωί μέχρι δώδεκα το μεσημέρι. Και μέχρι στιγμής όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει 9 εκατομμύρια σνακς» τονίζει ο κ. Χατζηιωάννου.



Εκτός από την προσπάθεια «φαγητό από καρδιάς» ο κ. Χατζηιωάννου εξήρε τις προσπάθειες των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών και εξήγησε πως για να βγει η Ελλάδα από την κρίση θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ενώ επισήμανε πως λύση δεν είναι η πρόσληψη στο δημόσιο.

«Η κρίση είναι 8 χρόνια τώρα στην Ελλάδα και κάθε φορά που έρχομαι εδώ συζητάω με φίλους και γνωστούς πότε θα τελειώσει αυτό. Η δική μου άποψη είναι ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η οικονομία μας είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από ανθρώπους που δημιουργούν νέες επιχειρήσεις. Συνήθως οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και σίγουρα η λύση δεν είναι να προσληφθούν όλοι στο δημόσιο. Με τα βραβεία που δίνουμε βλέπουμε πως αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες είναι εκείνοι που δημιουργούν θέσεις εργασίας για να φύγουμε από την κρίση. Για εμένα είναι επιτυχία η κυρία που έμεινε άνεργη και δημιούργησε ένα σπα στον Κορυδαλλό και απασχολεί 4 υπαλλήλους. Αυτό είναι κέρδος για την οικονομία, γιατί αντί να μείνει άνεργη δημιούργησε μια επιχείρηση για την ίδια για να εργάζεται και έδωσε και θέσεις εργασίας σε άλλα τέσσερα άτομα».



Ο κ. Χατζηιωάννου μίλησε επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, όπως είναι η γραφειοκρατία και η πολυνομία. Μάλιστα αποκάλυψε πως όταν σκέφτηκε να φέρει στη χώρα μας το «φαγητό από καρδιάς» πολλοί ήταν που τον απέτρεπαν. ««Εγώ δεν έχω κάνει γενικά μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δε θα ξεχάσω όμως όταν σχεδιάζαμε το «Φαγητό από καρδιάς» πώς βρέθηκαν όλοι αυτοί οι σύμβουλοι καλή τη πίστει, και σου έλεγαν δε μπορεί να γίνει, δεν επιτρέπεται, κ.α., έβρισκαν δηλαδή λόγους που δε μπορούσε να γίνει. Κι εγώ λέω, θα πάρω κάποιο ρίσκο, για καλό είναι». Όπως τόνισε ο ελληνοκύπριος επιχειρηματίας τα χρόνια που «τρέχει» το «φαγητό από καρδιάς» μονάχα μια φορά το ΙΚΑ πριν από λίγες ημέρες ενώ δεν τους έχει ενοχλήσει κανείς «Εδώ δεν προσπαθούσαμε για κέρδος, φιλανθρωπία κάνουμε. Και τελικά, να χτυπήσω ξύλο, τρία-τέσσερα χρόνια δε μας έχουν ενοχλήσει. Είχαμε την πρώτη επιθεώρηση από το ΙΚΑ, σε ένα από τα σημεία, την περασμένη εβδομάδα».





Στο περιθώριο των βραβείων ο κ. Χατζηιώννου μίλησε επίσης για το γεγονός πως δεν θα ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική αφού δεν τον ενδιαφέρει, ενώ αποκάλυψε πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα βρει το κτίριο που θα στεγάσει το easy foodstore. «Ακούστηκε πως θέλω να γίνω πρόεδρος της Κύπρου. Εγώ όμως δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν με ενδιαφέρει. Όσον αφορά το easy foodstore είναι μια σκέψη που δεν έχουμε εγκαταλείψει. Αν κάνουμε κάτι τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να βρούμε ένα σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το οποίο θα πουλάμε 100 ελληνικά προϊόντα σε τιμή του επιπέδου των 0,50 ευρώ το οποίο θεωρώ ότι είναι το κατάλληλο price point για την ελληνική αγορά».



Ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου είπε επίσης πως η μόνη επένδυση που κάνει στην Ελλάδα, αφορά το real estate αγοράζοντας ακίνητα «Εγώ επενδύω στα ακίνητα. Για εμένα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τα ακίνητα είναι μεγάλη ευκαιρία. Όπως αυτό εδώ που βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας.  Μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν ενοικιαστές για τέτοια ακίνητα αλλά όταν βελτιωθεί η οικονομία σίγουρα θα βρεθούν».



Όσον αφορά το Brexit και δεδομένου ότι ο όμιλος Easy έχει ως έδρα τη Μεγάλη Βρετανία ο Στέλιος Χατζηιωάννου σχολίασε «Κατ’ αρχάς τον επόμενο μήνα θα έχουμε εκλογές στην Βρετανία και αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις οδηγούμαστε σε νίκη της Τερέζα Μέι. Αυτό που πιστεύω, ή καλύτερα αυτό που θέλω να πιστεύω, είναι ότι θα υπάρξει ένας συμβιβασμός με την Ε.Ε. Σχετικά με την ΕasyJet συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι βρίσκονται ήδη σε διαδικασία  για να πάρουν ακόμη μια άδεια  άλλη χώρα στην Ευρώπη».

Το παρών στην εκδήλωση των βραβείων έδωσαν και τα αδέρφια του Πόλυς και Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως κάθε χρόνο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης