Κρήτη: 62χρονος διακινούσε με φορτηγό παράνομο καπνό

Κρήτη: 62χρονος διακινούσε με φορτηγό παράνομο καπνό

Από τον έλεγχο βρέθηκαν 93 αδασμολόγητες τυποποιημένες συσκευασίες

Κρήτη: 62χρονος διακινούσε με φορτηγό παράνομο καπνό
Ένας τυχαίο έλεγχος που έκαναν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. στο Ι.Χ. φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε ένας 62χρονος, απέδειξε ότι διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου σημαντικές ποσότητες καπνού χωρίς την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Κατά την διάρκεια της έρευνας στο φορτηγάκι, βρέθηκαν 93 αδασμολόγητες τυποποιημένες συσκευασίες καπνού διαφόρων εταιριών συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 650 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου για να υπολογιστούν τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου. Ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα. 

Κλείσιμο
*** Στον Τύρναβο, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν έλεγχο σε έναν 53χρονο Αλβανό και βρήκαν στην κατοχή του δέκα συσκευασίες, τρεις αυτοσχέδιες και επτά τυποποιημένες, οι οποίες περιείχαν κατεργασμένο καπνό συνολικού βάρους δυο κιλών και 360 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης. Οι ποσότητες κατασχέθηκαν για να σταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον υπολογισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων, ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας. 

*** Στον Προμαχώνα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών ένας 57χρονος Έλληνας, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητό του με το οποίο πέρασε τα σύνορα από την Βουλγαρία, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 92 πακέτα τσιγάρων και δύο συσκευασίες καπνού για τις οποίες δεν είχε καταβάλει φόρους και δασμούς. Τα λαθραία τσιγάρα και ο καπνός κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο τοπικό Τελωνείο, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του δράστη που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης