Σπείρα Αλβανών λήστευε ηλικιωμένους στην Φθιώτιδα

Σπείρα Αλβανών λήστευε ηλικιωμένους στην Φθιώτιδα

Ηλικίας 33 ως 51 - Ένας εξ αυτών δραπέτης των φυλακών Δομοκού - Στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι πέντε αλλοδαποί δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου


Σπείρα Αλβανών λήστευε ηλικιωμένους στην Φθιώτιδα
Δραπέτης των φυλακών Δομοκού όπου εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης ήταν εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια ένας από τους πέντε Αλβανούς ηλικίας 33 ως 51 που συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση των ανδρών της Ασφαλείας στη Λαμία, όταν ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Ο συγκεκριμένος θεωρούνταν δραπέτης από τις 26 Σεπτεμβρίου του 2013 (!), όταν είχε πάρει εξαήμερη τακτική άδεια από το κατάστημα κράτησης στο οποίο ήταν έγκλειστος για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά, αλλά είχε «ξεχάσει» να επιστρέψει! Στο διάστημα που μεσολάβησε ως τη σύλληψή του, είχαν εκδικαστεί άλλες δυο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνταν και είχαν εκδοθεί ισάριθμες καταδικαστικές αποφάσεις, που εκκρεμούσαν μια και ήταν ήδη φυγόποινος.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι πέντε αλλοδαποί δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου, εισβάλλοντας σε απομονωμένα σπίτια όπου κατοικούν ηλικιωμένοι. Στις 7 Απριλίου είχαν διαρρήξει το σπίτι μιας 70χρονης στα Καμένα Βούρλα, την ακινητοποίησαν με την απειλή κατσαβιδιού, την έδεσαν και άρπαξαν 1.150 ευρώ, δύο χρυσά δαχτυλίδια, ένα tablet, ένα κινητό, προσωπικά έγγραφα και ένα κυνηγετικό όπλο. Στις 11 Απριλίου, ήταν η σειρά μιας 80χρονης στην περιοχή Καμπιά Σπερχειάδας να υποστεί τα ίδια από τους ληστές που της άρπαξαν 16.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα!

Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο ένα σπίτι σε περιοχή της Λαμίας και κινούνταν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με ένα πλαστό ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς του δραπέτη, 350 ευρώ, το κλεμμένο tablet, εννέα κινητά, μια ηλεκτρονική συσκευή και άλλα αντικείμενα που ερευνάται από πού έχουν κλαπεί, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες ληστείες ή και διαρρήξεις. Οι πέντε Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και -κατά περίπτωση- για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υπόθαλψη εγκληματία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης