Λίρες, χρυσαφικά και μετρητά η λεία 35 διαρρήξεων στα Χανιά

Λίρες, χρυσαφικά και μετρητά η λεία 35 διαρρήξεων στα Χανιά

Aποκαλύφθηκε ότι είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 89.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 250.000 ευρώ - Bρέθηκαν μόνο 9.135 ευρώ, κοσμήματα και 62 λίρες

Λίρες, χρυσαφικά και μετρητά η λεία 35 διαρρήξεων στα Χανιά
Ιδιαίτερα αποδοτικές ήταν οι τουλάχιστον 35 διαρρήξεις που είχε διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων μια σπείρα έξι τσιγγάνων, που έκλεβαν μόνο χρήματα και τιμαλφή από τα σπίτια που “χτυπούσαν”. Μετά τη σύλληψή τους αποκαλύφθηκε ότι είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 89.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 250.000 ευρώ!

Από τα κλοπιμαία βρέθηκαν μόνο 9.135 ευρώ, 62 λίρες, πλήθος κοσμημάτων και κινητών και ένα κλειδί τραπεζικής θυρίδας το οποίο είχαν κρατήσει οι δράστες, μήπως και κατάφερναν να εντοπίσουν σε ποια τράπεζα ανήκε και κατάφερναν να την ανοίξουν! Η σπείρα ήταν τόσο οργανωμένη, που είχε εφοδιαστεί με ειδικό υγρό και πλάκα για την αναγνώριση της καθαρότητας του χρυσού! Στα σπίτια των μελών της, κατασχέθηκαν ακόμη ένα πιστόλι με δυο γεμιστήρες γεμάτους φυσίγγια, δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα και ένα αγροτικό φορτηγάκι που αγοράστηκαν με τα έσοδα από τις κλοπές.

Κλείσιμο
Κατά την διάρκεια επιχείρησης της Ασφαλείας Χανίων που τέθηκε σε εφαρμογή μετά από πολύμηνες έρευνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 34, 30, 33, 35, 44, 25 και 35 χρόνων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες διαρρήξεις που τυχόν έχουν διαπράξει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης