Εξαρθρώθηκε η συμμορία που «χτυπούσε» ηλικιωμένες στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε η συμμορία που «χτυπούσε» ηλικιωμένες στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη επιχείρηση στον Άγιο Παντελεήμονα  για τη σύλληψη του 41χρονου «εγκεφάλου» από τη Ρουμανία - Δρούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στις περιοχές Πατήσια, Νέα Ιωνία και Ηράκλειο

Εξαρθρώθηκε η συμμορία που «χτυπούσε» ηλικιωμένες στο κέντρο της Αθήνας
Στην εξάρθρωση της συμμορίας που είχε εξελιχθεί στον φόβο και τον τρόμο των ηλικιωμένων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή, προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Ως δράστες φέρονταν να ήταν Ρουμάνοι, με επικεφαλής έναν 41χρονο. Τόσο ο «εγκέφαλος», όσο και ένας 40χρονος ομοεθνής του, συνελήφθησαν και κρατούνται, ενώ τη σπείρα συμπλήρωνε ένας 22χρονος.

Κλείσιμο
Η συμμορία των Ρουμάνων δρούσε στην περιοχή των Πατησίων, της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου, στην Αττική. Ο 41χρονος «εγκέφαλος» συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά από επιχείρηση που οργάνωσε η αστυνομία, ενώ ο 40χρονος συνεργός του βρισκόταν ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συνέστησαν εγκληματική ομάδα και με διαφορετική κάθε φορά σύσταση και πάντα με την παρουσία του συλληφθέντα, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, των Πατησίων και του Ηρακλείου.

Τα μέλη της σπείρας είτε εντόπιζαν τα θύματα έξω από τις οικίες τους κατά την επιστροφή τους σε αυτές και αιφνιδιαστικά τους επιτίθεντο, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και τιμαλφή, είτε στοχοποιούσαν τις οικίες τους και εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστα παράθυρα, αφαιρώντας, με τη χρήση βίας, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Οι τρεις κακοποιοί χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στις ηλικιωμένες γυναίκες.

Εξιχνιάσθηκαν από το 2011, εννέα περιπτώσεις ληστειών στη Νέα Ιωνία, στα Πατήσια και στο Ηράκλειο. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης