Φιλόλογος, σύντροφος των Πρέκα- Μαρίνου προσήχθη για δολιοφθορά σε λεωφορεία

Φιλόλογος, σύντροφος των Πρέκα- Μαρίνου προσήχθη για δολιοφθορά σε λεωφορεία

Είχε συλληφθεί στην «συμπλοκή της Καλογρέζας» πριν από 30 χρόνια - Ήταν μεταξύ των προσαχθέντων την περασμένη εβδομάδα από το αμαξοστάσιο του Ρέντη

Φιλόλογος,  σύντροφος των Πρέκα- Μαρίνου προσήχθη για δολιοφθορά σε λεωφορεία
Ένας φιλόλογος που το 1987 είχε συλληφθεί μετά τη συμπλοκή της Καλογρέζας, όπου είχε πέσει νεκρός μετά από μάχη με αστυνομικούς ο Μιχάλης Πρέκας ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες σε  διαμαρτυρία για τις ελεύθερες μετακινήσεις και τα σαμποτάζ ακυρωτικών μηχανημάτων, στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη. Ο 51χρονος σήμερα καθηγητής-φιλόλογος, 30 χρόνια πριν, την 1η Οκτωβρίου 1987, μαζί με τον Χριστόφορο Μαρίνο (βρέθηκε νεκρός μέσα στο πλοίο Πήγασος το 1996), τον Μιχάλη Πρέκα και ακόμη ένα άτομο, επιχειρούσαν να κλέψουν έναν ασύρματο από περιπολικό της αστυνομίας, προκειμένου ο φυγόδικος Πρέκας να ακούει τις κινήσεις της αστυνομίας.

Ο Μιχάλης Πρέκας μετά από καταδίωξη, εγκλωβίστηκε στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας και μετά από πολύωρη μάχη με τους αστυνομικούς, έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά, αρνούμενος να παραδοθεί. Ήταν σεσημασμένος για κλοπές, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές τον ήθελαν να έχει τρομοκρατική δράση, μαζί με τον Χρήστο Τσουτσουβή που είχε σκοτωθεί δύο χρόνια νωρίτερα σε συμπλοκή με αστυνομικούς στου Γκύζη. Ο Χριστόφορος Μαρίνος αλλά και ο 51χρονος σήμερα καθηγητής, είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί.

Κλείσιμο
Ο καθηγητής-φιλόλογος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2017, ήταν ανάμεσα στα 22 άτομα που είχαν προσαχθεί, μετά από παρέμβαση σε αμαξοστάσιο λεωφορείων της ΟΣΥ στου Ρέντη, υπερασπιζόμενοι τις ελεύθερες μετακινήσεις και τα σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα. Στους προσαχθέντες ήταν επίσης, ένας οδηγός της ΕΘΕΛ, ένας υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ και ένας υπάλληλος του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), στοιχείο που ενδυνάμωνε τους ισχυρισμούς στελεχών της διοίκησης των ΜΜΜ, ότι αυτές οι παρεμβάσεις και βανδαλισμοί είναι υποκινούμενοι εκ των έσω. Οι 22 προσαχθέντες (13 άνδρες και 9 γυναίκες), αρκετές ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ πριν γίνει αυτό συλλογικότητες είχαν απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα συμπαράστασης.

Ο 51χρονος φιλόλογος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει πλούσια συμμετοχή σε εκδηλώσεις συμπαράστασης, που αφορούσαν κατηγορουμένους σε υποθέσεις τρομοκρατίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης