Υπόθεση Siemens: Πολιτική Αγωγή το ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ

Υπόθεση Siemens: Πολιτική Αγωγή το ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ

Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που ζητούσαν να αποβληθούν από τη δίκη

Υπόθεση Siemens: Πολιτική Αγωγή το ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ
Ως πολιτική αγωγή θα παρασταθούν στη δίκη για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση. 

Με την απόφασή του, το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων που ζητούσαν να αποβληθεί από τη δίκη, δηλαδή να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, το Δημόσιο και ο ΟΤΕ.

Κλείσιμο
Το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο το Δημόσιο όσο και ο ΟΤΕ έχουν το δικαίωμα να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή, διότι υπέστησαν βλάβη από τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τα οποία αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι. 

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων έκριναν ότι ο ο ΟΤΕ υπέστη ζημία ως φορέας της επιχείρησης που εργάζονταν οι υπάλληλοι - κατηγορούμενοι. Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό Δημόσιο, και αυτό -σύμφωνα με την δικαστική απόφαση- υπέστη ζημία λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση της σύναψης σύμβασης του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη (ως προς την εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου η δικογραφία έχει διαχωριστεί). 

Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή διαδικασία, η υπεράσπιση του Εμμ. Σταυριανού, (κατηγορούμενος ο οποίος έχει αποβιώσει), ζήτησε την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών εντός της Ελλάδας, με δικαιούχο τον εντολέα της, προκειμένου να αποδοθούν στους κληρονόμους του. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης