Η παγκόσμια ημέρα ποίησης γιορτάστηκε στις φυλακές Δομοκού, Νιγρίτας και Κορυδαλλού

Η παγκόσμια ημέρα ποίησης γιορτάστηκε στις φυλακές Δομοκού, Νιγρίτας και Κορυδαλλού

Παράλληλα, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν την άποψή τους για την ποίηση, αλλά και για σημαντικά υπαρξιακά ζητήματα που σχετίζονται με την έγκλειστη ζωή τους στις φυλακέ

Η παγκόσμια ημέρα ποίησης γιορτάστηκε στις φυλακές Δομοκού, Νιγρίτας και Κορυδαλλού
Η παγκόσμια ημέρα ποίησης γιορτάστηκε στις φυλακές Δομοκού, Νιγρίτας και Κορυδαλλού με ποιητικές και άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, τα οποία άρχισαν να λειτουργούν πριν λίγους μήνες, ενώ από τους κρατούμενους διαβάστηκαν ποιήματα σε πέντε τουλάχιστον γλώσσες.

Ο τίτλος των εκδηλώσεων στις φυλακές της Νιγρίτας ο οποίος ήταν  «η ποίηση είναι μια πόρτα ανοιχτή» δηλώνει και το βαθύτερο νόημα αυτών των εκδηλώσεων, υπογραμμίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Στις εκδηλώσεις αυτές οι ποιήτριες Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη, Σοφία Γιοβάνογλου και Καλλιόπη Πασσιά, αλλά και καλλιτέχνες, όπως είναι ο ηθοποιός- σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης και η θεατρική παιδαγωγός Σοφία Ιωαννίδου, διάβασαν ποιήματα, δικά τους και κρατουμένων, και στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.   

Παράλληλα, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν την άποψή τους για την ποίηση, αλλά και για σημαντικά υπαρξιακά ζητήματα που σχετίζονται με την έγκλειστη ζωή τους στις φυλακές.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «οι συγκεκριμένες, νεόκτιστες σχετικά, φυλακές (σ.σ.: Δομοκού και Νιγρίτας) δεν διέθεταν καμιά δημιουργική δράση (εκπαίδευσης, απασχόλησης, πολιτισμού, ψυχαγωγίας) και καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια για τον εμπλουτισμό τους με προγράμματα που βελτι­ώνουν τη διαβίωση των κρατουμένων, τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων και τελικά την επανένταξη». Έτσι, προσθέτει η ανακοίνωση, «μ’αυτό τον τρόπο ενισχύεται η αντεγκληματική πολιτική».

Πάντως, αντίστοιχη εκδήλωση έγινε και στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού σε συνεργασία με το δίκτυο «Γεώργιος Ζουγανέλης» και τον Δήμο Κορυδαλλού.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης ευχαριστεί τους φορείς για τη βοήθεια και, ιδιαίτερα, τους ανθρώπους της ποίησης και της τέχνης γενικά για την διάθεση να μοιραστούν στιγμές, ιδέες, σκέψεις και συναισθήματα με τους κρατουμένους. Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι η   συνδρομή των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων των φυλακών υπήρξε πολύτιμη στις εκδηλώσεις αυτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης