Πορεία τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου: «Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν»

Πορεία τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου: «Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν»

Ορίστηκε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις 3 Απριλίου 


Πορεία τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου: «Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν»
Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν περίπου 300 μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών. Ξεκίνησαν περίπου στις έντεκα το πρωί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Ομόνοια και αφού έκαναν μια στάση έξω από το υπουργείο Εργασίας κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί οι κλούβες των ΜΑΤ που ήταν τοποθετημένες στην αρχή της Ηρώδου Αττικού, αρχικά ανέκοψαν την πορεία τους. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή και οι κλούβες απομακρύνθηκαν, ενώ αντιπροσωπία τους συναντήθηκε με τον κ. Βερναρδάκη όπου και ορίστηκε ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις 3 Απριλίου. 

Με σύνθημα, «οι τυφλοί δεν επαιτούν, απατούν» και «κάτω τα χέρια από τα επιδόματά μας», διεκδικούν μεταξύ άλλων να μη θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές. 

Κλείσιμο
Ακόμη ζητούν να μην γίνει καμιά παραπέρα περικοπή στους μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους.

Τέλος διεκδικούν να διατηρηθεί το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης