Tη δημιουργία δύο Πρωτοδικείων στην Αττική εξήγγειλε από την Έδεσσα ο Κοντονής

Tη δημιουργία δύο Πρωτοδικείων στην Αττική εξήγγειλε από την Έδεσσα ο Κοντονής

Η απόφαση αυτή για την ίδρυση νέων Πρωτοδικείων στην Αττική αναμένεται να πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Tη δημιουργία δύο Πρωτοδικείων στην Αττική εξήγγειλε από την Έδεσσα ο Κοντονής
Τη δημιουργία δύο Πρωτοδικείων στην Αττική  εξήγγειλε  από την Έδεσσα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
, ο οποίος είναι σε περιοδεία από σήμερα έως μεθαύριο στην Βόρειο Ελλάδα.
Η απόφαση αυτή για την ίδρυση νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όπως είχε γίνει και κατά το παρελθόν σε ανάλογες πολιτικές  πρωτοβουλίες.
Κλείσιμο

Ειδικότερα, ο υπουργός  Δικαιοσύνης προανήγγειλε τη δημιουργία δύο Πρωτοδικείων στην Αττική. Όπως εξήγησε, τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί νόμος του 1981 που προβλέπει τη λειτουργία δύο ακόμη Πρωτοδικείων στην περιφέρεια Αττικής, που θα συμβάλλουν στη μείωση δικαστικών εκκρεμοτήτων πολλών ετών. Μάλιστα, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν   επαφές με τους δημάρχους της περιφέρειας Αττικής, όπου θα συσταθούν τα Πρωτοδικεία.

Παράλληλα,  ο κ. Κοντονής κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Έδεσσα ανακοίνωσε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην πόλη και όπως επισήμανε  «το έργο δε θα ολοκληρωθεί αύριο, αλλά έχει δρομολογηθεί και, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμο ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης  χαρακτήρισε «όνειδος» το γεγονός ότι στεγάζονται σε πολυκατοικίες δικαστικές υπηρεσίες δύο μεγάλων αστικών κέντρων του νομού Πέλλας, Έδεσσας και Γιαννιτσών, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ενώ είχαν τους αναγκαίους πόρους δεν τους αξιοποίησαν.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη μέθοδο σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόκειται για συμβάσεις που συνάπτονται με σκοπό την εκτέλεση έργων, στις οποίες τον εποπτικό ρόλο έχει το δημόσιο, παράλληλα όμως αξιοποιείται η τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη, η ανάγκη ανέγερσης δικαστικού μεγάρου στην πόλη κρίνεται επιτακτική, καθώς το υπάρχον κτίριο που στεγάζονται όλες οι δικαστικές υπηρεσίες έχει κριθεί ακατάλληλο από την Επιθεώρηση Δικαστικών Κτιρίων, γεγονός που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και   ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Επίσης, από τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντονής, επανασυστήνεται μία μεταβατική έδρα Διοικητικού Πρωτοδικείου στην Έδεσσα, μέσω τηλεδιάσκεψης,  προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος χωρίς υψηλό κόστος.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Κοντονής   έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Έδεσσας   Δημήτρη Γιάννου, παρουσία των βουλευτών του νομού   Γιάννη Σηφάκη και   Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ   είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις δικαστικές αρχές και τους εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων Έδεσσας και Γιαννιτσών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης