Φωτογραφίες: Με εκσκαφέα κλαδεύουν τα δέντρα στην Αθήνα!

Φωτογραφίες: Με εκσκαφέα κλαδεύουν τα δέντρα στην Αθήνα!

Χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας γίνεται η κοπή των δέντρων

Φωτογραφίες: Με εκσκαφέα κλαδεύουν τα δέντρα στην Αθήνα!
Με όλους τους όρους ασφαλείας τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους διερχόμενους πεζούς και  τα οχήματα πραγματοποιείται το κλάδεμα και η κοπή των δένδρων στο κέντρο της Αθήνας.
             
Απόδειξη των τηρουμένων κανόνων ασφαλείας είναι οι παρακάτω φωτογραφίες που απεικονίζουν  αρχικά το κλάδεμα και στην συνέχεια την κοπή δένδρου στην συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους.
             
Κλείσιμο
Ο τρόπος κοπής του δένδρου παραπέμπει τουλάχιστον σε τριτοκοσμικές  χώρες, αλλά   αυτά δυστυχώς  διαδραματίζονται στην Πρωτεύουσα της χώρας μας.


             
Ειδικότερα, για το κλάδεμα και την κοπή των δένδρων χρησιμοποιείται αυτοκινούμενος εκσκαφέας. Στο εμπρόσθιο μέρος του εκσκαφέα  που  υπάρχει ο μηχανισμός  (χοάνη-κάδος)     εξόρυξης και   μεταφοράς χώματος και άλλων υλικών,  εισέρχεται εργάτης με βενζινοκίνητο πριόνι.
             
Ο χειριστής του εκσκαφέα σηκώνει  σιγά σιγά προς τα πάνω τον κάδο  εξόρυξης μέσα στον οποίο βρίσκεται ο εργάτης με το πριόνι. Ο εργάτης κατά την άνοδο του κάδου εξόρυξης     κρατιέται για να  μην  πέσει κάτω στην  εξωτερική πλευρά του. Μόλις ο χειριστής ανεβάσει  τον κάδο στο υψηλότερο σημείο που μπορεί, τότε ο εργάτης ο οποίος είναι μέσα σηκώνεται  όρθιος και αρχίζει να κλαδεύει με το πριόνι.
             
Εάν κριθεί αναγκαίο από τον εργάτη η ολική κοπή του δένδρου, τότε χρησιμοποιείται ένα σχοινί το οποίο δένεται στο δένδρο σε ψιλό σημείο του. Ένας δεύτερος εργάτης που βρίσκεται στο δρόμο τραβάει την άκρη του σχοινιού προς την κατεύθυνσή του και τότε ο άλλος εργάτης που είναι μέσα στο κάδο κόβει τον κορμό του δένδρου.


             
Το σχοινί χρησιμοποιείται για να μην πέσει το δένδρο που κόβεται προς άλλη κατεύθυνση εκτός από εκείνην που είναι ο εργάτης στο δρόμο και το τραβάει προς εκείνον. Το κομμένο δένδρο πέφτει στο δρόμο και μετά κόβεται σε κομμάτια.
             
Όλα αυτά διαδραματίζονται ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, οι πεζοί κινούνται στο πεζοδρόμιο όπου κόβεται το δένδρο. Μόνο την τελευταία στιγμή που πρόκειται να πέσει το δένδρο, ο εργάτης που χειρίζεται το πριόνι σφυρίζει σε έναν τρίτο εργάτη, προκειμένου να   σταματήσει τα διερχόμενα αυτοκίνητα για κάποια δευτερόλεπτα, μέχρι το δένδρο να πέσει  στο οδόστρωμα.
              
Έτσι, ακριβώς λοιπόν κλαδεύονται και κόβονται τα δένδρα σε όλες τις προηγμένες πρωτεύουσες, όπως είναι   η Αθήνα.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης