Νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο

Νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο

Παραμένοντας απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν εκ νέου στη Δικαιοσύνη με αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία

Νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο
Μια ακόμη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα για  τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, κατέβαλαν οι εργαζόμενοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Παραμένοντας απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν εκ νέου στη Δικαιοσύνη με αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία.

Κλείσιμο
Με την αίτηση αυτή ζητούν ανάκληση της πρόσφατης  προσωρινής διαταγής με την οποία ο πρόεδρος υπηρεσίας δεν επέτρεψε να παραμείνει ανοιχτός ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός  για την εξασφάλιση χαρτιού και της καταβολής μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας καθως λόγω ελλείψεως χαρτιού ΤΑ ΝΕΑ δεν κυκλοφόρησαν σήμερα. Υπό αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι επανέρχονται ζητώνας  να μεταρρυθμιστεί το προηγούμενο καθεστώς και να επιτραπεί να μείνει ενεργός ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατατίθενται χρήματα από την κυκλοφορία των εντύπων του ΔΟΛ.  Αυτός εξάλλου είναι ο μοναδικός δρόμος για να μείνουν ανοιχτά τα μέσα του ΔΟΛ,να  υπάρξουν δηλαδή χρήματα  για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων ,όπως αγορά χαρτιού και καταβολή έστω μέρους των δεδουλεμένων στους εργαζόμενους για να μην διακινδυνεύσει το κλείσιμο των ιστορικών εντύπων  και να μην  απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Η εκδίκαση της αίτησης μεταρρύθμισης έχει προσδιοριστεί για τη μία αύριο το μεσημέρι. Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα ΝΕΑ, Κώστας Ντελέζος απηύθυνε κάλεσμα προς τους συναδέλφους του ώστε να δώσουν το παρών αύριο στο δικαστήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης