Μέσω Πάτρας διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς στα Ιωάννινα

Μέσω Πάτρας διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς στα Ιωάννινα

Η μεταφορά γινόταν οδικώς μέσω Πάτρας με προπομπούς άλλα οχήματα

Μέσω Πάτρας διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς στα Ιωάννινα
Δαιδαλώδη δρομολόγια ακολουθούσαν τα μέλη οργανωμένου κυκλώματος για να φέρνουν στα Ιωάννινα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς, τις οποίες διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή. Η μεταφορά γινόταν οδικώς μέσω Πάτρας με προπομπούς άλλα οχήματα, ενώ οι συνεννοήσεις γίνονταν με κωδικές εκφράσεις στις επικοινωνίες με κινητά που είχαν αγοραστεί από αλλοδαπούς «αχυρανθρώπους» ή συγγενείς των μελών της σπείρας.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο με «εγκέφαλο» έναν 26χρονο Έλληνα και βασικούς προμηθευτές των ναρκωτικών έναν 33χρονο Έλληνα και έναν 45χρονο Αλβανό που ήδη είναι έγκλειστος σε φυλακή της χώρας. Αυτοί οργάνωναν την προμήθεια των ναρκωτικών και τη μεταφορά τους από την Πάτρα, ενώ στα Ιωάννινα αναλάμβαναν την διακίνηση άλλοι επτά Έλληνες, έξι άνδρες ηλικίας 34, 33, 39, 67, 36 και 33 χρόνων και μία 24χρονη γυναίκα.

Κλείσιμο
Για την εξάρθρωση της οργάνωσης έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και Πατρών και της Ασφάλειας Ιωαννίνων σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους και οχήματα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν όλα τα μέλη της εκτός από τον 45χρονο κρατούμενο, ενώ άλλα 11 άτομα κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων που άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα και έκθεση ανηλίκου. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν 190,9 γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερα κιλά και 151,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, συσκευασίες για αποθήκευση ναρκωτικών, ένα πιστόλι, 127 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρία κλομπ, ένα σπαθί, ένα μαχαίρι, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, 635 ευρώ και 13 κινητά «φαντάσματα». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης