Επένδυση 35 εκατ.ευρώ κάνει η φαρμακευτική εταιρεία DEMO

Επένδυση 35 εκατ.ευρώ κάνει η φαρμακευτική εταιρεία DEMO

O ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της DEMO είναι 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της  (81%) να κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους

Επένδυση 35 εκατ.ευρώ κάνει η φαρμακευτική εταιρεία DEMO
Την τέταρτη μονάδα παραγωγής της θα θέσει σε λειτουργία το 2017 η ελληνική φαρμακευτική εταιρία DEMO. Όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Δέμος, αντιπρόεδρος της εταιρίας, στην εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, πρόκειται για επένδυση ύψους 35 εκατ.ευρώ που αποσκοπεί στον περεταίρω εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων της DEMO.

«Ήδη από την άνοιξη του 2016 η εταιρεία παρέλαβε  νέες μηχανές με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες  (μηχανή Πλαστικών Αμπουλών και Λυοφιλοποιητές) ενώ τον επόμενο μήνα νέα μηχανήματα έρχονται να συμπληρώσουν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό στις  γραμμές πενεμών και κεφαλοσπορινών. Για όλα αυτά ξεκινούν οι εργασίες για το τέταρτο εργοστάσιο παραγωγής στην περιοχή του Κρυονερίου που ήδη η DEMO εδράζει» ανέφερε ο κ. Δέμος, καλωσορίζοντας με αυτήν την επένδυση το νέο έτος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος και ιδρυτής της DEMO, κ. Σταύρος Δέμος, ευχαρίστησε τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι «το 2016 ήταν μια χρονιά σκληρή για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία την οποία όμως αντιμετωπίσαμε με επικέντρωση στις εξαγωγές και προσήλωση στην ποιότητα. Παράλληλα αυξήσαμε την απασχόληση (70 άτομα επιπλέον προσλάβαμε το 2016) ενώ εφαρμόσαμε καινοτόμα προγράμματα παροχών για τις γυναίκες εργαζόμενες της DEMO».

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας υπογράμμισαν την εξαγωγική δυναμική καθώς ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της DEMO είναι 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της  (81%) να κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Εξήραν επίσης το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας που παρακολουθεί όλες τις παραγωγικές και ελεγκτικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας στη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων της DEMO. Ανέφεραν τέλος ότι το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης δημιουργεί  8 με 10 νέα προϊόντα κάθε χρόνο – η  DEMO παράγει συνολικά 1.500 σκευάσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης