Η 34χρονη Δέσποινα εξομολογείται: Είχαν μείνει μόνο τα οστά μου, αλλά νίκησα

Η 34χρονη Δέσποινα εξομολογείται: Είχαν μείνει μόνο τα οστά μου, αλλά νίκησα

Δύναμη ψυχής από μια γυναίκα που βγήκε νικητής από την μάχη με την νευρική ανορεξία 



Η 34χρονη Δέσποινα εξομολογείται: Είχαν μείνει μόνο τα οστά μου, αλλά νίκησα
Επί τρία ολόκληρα χρόνια η Δέσποινα Τατιγιάννη πάλευε κυριολεκτικά με το θάνατο. Ήταν τρία μαρτυρικά χρόνια της ζωής της για την ίδια και την οικογένειά της, όπου προσπαθούσε να νικήσει τη νευρική ανορεξία. Η δύναμη που έκρυβε μέσα της γύρισε το «βαρέλι της ζωής» ανάποδα, όπως η ίδια χαρακτηριστικά λέει στο protothema.gr
και βγήκε ζωντανή.

Κλείσιμο
«Με είχε πάρει η κατηφόρα. Έγινα ράκος. Έπιασα πάτο. Είχα σταματήσει να έχω όρεξη για τη ζωή. Είχα φτάσει στο σημείο να ζυγίζω 42 κιλά, να μην μπορώ να κάτσω στη καρέκλα γιατί είχαν μείνει μόνο τα οστά και πονούσα. Με κοιτούσαν κάποιοι στο δρόμο που δεν ήξεραν το πρόβλημά μου και νόμιζαν ότι έχω καρκίνο. Δεν το έκανα σκόπιμα. Είχα πολλά μαζεμένα μέσα στη ψυχή μου, πολύς θυμός συσσωρευμένος μέσα μου από διαφορά προβλήματα και γενικά δεν τα έλεγα. Κοιτούσα να είναι όλοι οι άλλοι καλά εκτός από εμένα κι έτσι είχα φτάσει στο σημείο να καταστρέψω το σώμα μου, τη ψυχή μου, την υγεία μου», λέει και προσθέτει: 

«Η νευρική ανορεξία είναι ένα μόνιμο σκοτάδι, καμία θετική σκέψη ,καμία όρεξη για τροφή. Απλά βουλιάζεις καθημερινά και το χειρότερο είναι ότι παύεις να παλεύεις για να σωθείς. Πρώτα ξεκινάς να κοροϊδεύεις τους γύρω σου και μετά τον εαυτό σου. Λες πως είσαι καλά, ότι έφαγες, ότι ενώ είσαι πλέον σαν σκελετός και εσύ προσπαθείς να πείσεις για κάτι άλλο που φυσικά δεν υπάρχει, μόνο εσύ το βλέπεις. Μου έφερνε η μητέρα μου φαγητό και εγώ το πετούσα κρυφά από το παράθυρο. Ερχόταν συνέχεια η μητέρα μου από πίσω και μου έλεγε «φάε και φάε», ενώ η αδερφή μου ακολουθούσε μία άλλη τακτική ότι σου αφήνω εδώ το πιάτο και όταν πεινάσεις έλα να φας. Αν δεν θέλεις να φας, δικό σου κακό κάνεις», λέει η Δέσποινα στο protothema.gr.


H Δέσποινα την περίοδο που έπασχε από νευρική ανορεξία 



Οι γονείς της όσο κι αν προσπαθούσαν να την πείσουν να επισκεφτεί κάποιο ειδικό, αυτή θύμωνε μαζί τους.

«Ύψωνα φωνή όταν μου έλεγαν οι δικοί μου ότι πρέπει να πάω σε κάποιο ειδικό. Τους έλεγα πως δεν είμαι τρελή και πως είμαι καλά. Δεν μπορούσα να δω το πρόβλημά μου. Το κακό με εμένα ήταν πως δεν τους έβαζα μέσα στο πρόβλημά μου. Και να ήθελαν να βοηθήσουν δεν μπορούσαν επειδή εγώ δεν τους το επέτρεπα. Όποιος μου μιλούσε για τα κιλά μου ήταν εχθρός μου».

Ένας πολύ καλός της φίλος τη βοήθησε να δει το πρόβλημά της. Άρχισε να της δείχνει φωτογραφίες  με νέες κοπέλες που έχασαν τη ζωή τους από νευρική ανορεξία. 

«Αποφάσισα να πάω στο γιατρό όταν ένας πολύ καλός μου φίλος άρχισε να μου δείχνει φωτογραφίες με κοπέλες που είχαν πεθάνει από αυτή την ασθένεια και μάλιστα η μια κοπέλα στη φωτογραφία μου έμοιαζε πολύ. Εκεί μπορώ να πω ότι ήταν το πρώτο σοκ για μένα. Όταν πήγα στο γιατρό το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν με είδε, μου είπε ότι δεν έχω περιθώρια."Αν χάσεις κι άλλα κιλά θα χάσεις τη ζωή σου" μου είπε και εκεί εγώ σκέφτηκα αμέσως τη μητέρα μου. Πόσο πολύ θα στενοχωρήσω τη μητέρα μου αν φύγω από τη ζωή. Εκεί ένιωσα ότι ανεβαίνει ο διακόπτης της ζωής μου που μέχρι τότε ήταν κατεβασμένος». 

Η Δέσποινα σήμερα 



Δείτε βίντεο: Παράδειγμα ζωής από μια 34χρονη «Είχαν μείνει μόνο τα οστά μου, αλλά νίκησα τη νευρική ανορεξία»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης