Κλειστά παραμένουν επί ενάμιση μήνα τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου!

Κλειστά παραμένουν επί ενάμιση μήνα τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου!

Τον περασμένο μήνα κατεγράφησαν πέντε περιστατικά με υψηλή ηπατοτοξικότητα ανάμεσά τους και το περιστατικό με την άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της μετά από εγχείρηση ρουτίνας - Τα τακτικά χειρουργικά περιστατικά  αναβάλλονται επ’ αόριστον

Κλειστά παραμένουν επί ενάμιση μήνα τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου!
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα κατά την ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου. Οι χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είχαν βρεθεί αρνητικά στο προσκήνιο τον περασμένο Δεκέμβριο όταν κατεγράφησαν πέντε περιστατικά με υψηλή ηπατοτοξικότητα, ένα εκ των οποίων είχε μοιραία κατάληξη.
 
«Τώρα που ξεχάστηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας από επέμβαση ρουτίνας στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, τι γίνεται με τα χειρουργεία του Νοσοκομείου; Βγήκαν τα πορίσματα; Ο θάνατος προήλθε από λοίμωξη ή βλάβη των χειρουργείων; Αν ήταν βλάβη των χειρουργείων, 1 ½ μήνα τώρα γιατί παραμένουν κλειστά;» θέτουν το ένα μετά το άλλο τα ερωτήματα οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ.

Κλείσιμο
Η κατάσταση όπως την περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, είναι απογοητευτική για την εικόνα του δημόσιου νοσοκομείου της Ζακύνθου. Τα τακτικά χειρουργικά περιστατικά  αναβάλλονται επ’ αόριστον και τα  έκτακτα χειρουργικά περιστατικά διακομίζονται με ασθενοφόρο στα νοσοκομεία της Πάτρας, εάν και εφόσον βρεθεί ασθενοφόρο, «καθότι η περιφέρεια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας που καλύπτει τη Ζάκυνθο, έχει μετατρέψει το πάρκινγκ της σε νεκροταφείο χαλασμένων ασθενοφόρων».

Στη Ζάκυνθο διατίθεται μόνο ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, που πρακτικώς είναι αδύνατον να καλύψει το νησί. Οι έγκυες γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν με καισαρική τομή, μεταβαίνουν πριν την ώρα τους σε άλλες πόλεις προκειμένου να γεννήσουν σε Νοσοκομεία ή ιδιωτικά μαιευτήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης