Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή

Ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής είχε καταγγείλει  προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του  στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου - Οι αναφορές είχαν τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα ΑΠ  Μανώλη Ρασιδάκη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή
Τρία νέα στοιχεία οδήγησαν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να ανασύρει από το αρχείο δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του  σχετικά με τους χειρισμούς του  στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Οι δύο αναφορές του κ. Αγγελή τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα  του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη αφού συνέταξε πόρισμα 110 σελίδων.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι  κ. Αγγελής παρά το γεγονός ότι με  δική του πρωτοβουλία είχε ανοίξει το θέμα αυτό που συνδέεται με την  προσωπική και λειτουργική του ανεξαρτησία, παρ΄ όλα αυτά αρνήθηκε  και δεν προσέλθει - αν και επανειλημμένως κλήθηκε - να δώσει κατάθεση και να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που  επιχείρησαν  να  χειραγωγήσουν την κρίση του.

Μάλιστα, προκειμένου να μην προσέλθει επικαλέστηκε ακόμη ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τον είχε στείλει στην Ρουμανία για την εκπροσωπήσει, ενώ  άλλοτε επικαλέστηκε και λόγους υγείας.

Τελικά, ο εν λόγω εισαγγελικός λειτουργός δεν προσήλθε ποτέ να δώσει κατάθεση για να επιβεβαιώσει τις σοβαρές καταγγελίες του, για τις οποίες ωστόσο είχε ενημερώσει  τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, αλλά και τον αναπληρωτή  υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως  και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ενώ  η αναφορά του έφτασε μέχρι και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πάντως, ο κ. Ρασιδάκης είχε καλέσει και εξέτασε περίπου 20 δικαστικούς και εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν σε διάφορα στάδια ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι από την επίμαχη υπόθεση.

Στο «δια ταύτα» του πολυσέλιδου πορίσματος των 110 σελίδων του, ο κ. Ρασιδάκης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες του κ. Αγγελή  δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ενώ τόνιζε ότι αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.

Κατά τον κ. Ρασιδάκη «δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις η υπόνοιες που να πιθανολογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».

Τώρα η κυρία Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του κ. Αγγελή και ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου να τις επανεξετάσει.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι από:

1) την μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου η οποία μπήκε στο αρχείο σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών  για διαρροή στοιχείων από τη  δικογραφία που τον αφορούσε,

2) την  πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος  της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και

3) την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλο και άλλων  14 για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε σε εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου χωρίς εγγυήσεις. Ο επιχειρηματίας  είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος   μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τους εισαγγελείς Διαφθοράς  Ιωάννη Δραγάτση και  Αντώνη Ελευθεριάνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης