Κύπρος: Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει τις δημοτικές εκλογές

Κύπρος: Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει τις δημοτικές εκλογές

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία αφού βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο η διαδικασία έγκρισης της μεταρρύθμισης για την τοπική αυτοδιοίκηση 

Κύπρος: Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει τις δημοτικές εκλογές
Το Κυπριακό υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πριν από λίγο εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για παράταση της θητείας των  δημάρχων, των κοινοταρχών και των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων που εξελέγησαν το 2011 για ακόμα δυόμισι χρόνια, με αποτέλεσμα την αναβολή των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης που επρόκειτο να γίνουν τον Δεκέμβριο.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, η παράταση κρίθηκε αναγκαία αφού βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο η διαδικασία έγκρισης της μεταρρύθμισης για την τοπική αυτοδιοίκηση στη Βουλή, μια μεταρρύθμιση που θα μειώσει του δήμους από 30 σε 22 εντός σε ορίζοντα δύο ετών. Εξέφρασε επίσης τη πεποίθηση ότι η Βουλή θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Παράλληλα ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι δεν διασυνδέει το παρόν νομοσχέδιο με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Κλείσιμο
Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή ίσως και αύριο. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως ο κύριος λόγος για αναβολή των δημοτικών εκλογών είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η συζήτηση του εδαφικού που αν καταλήξει θα δημιουργήσει νέες πραγματικότητες αφού θα επιστραφούν εδάφη στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή και για να περάσει το νομοσχέδιο χρειάζεται η στήριξη και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (ΑΚΕΛ) φαίνεται να διάκειται θετικά παρά τις ενστάσεις που διατυπώνει για τον χρόνο της παράτασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης