Διέρρηξαν εκκλησίες και σπίτια στο Ασημοχώρι Κόνιτσας

Διέρρηξαν εκκλησίες και σπίτια στο Ασημοχώρι Κόνιτσας

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν - Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για Αλβανούς που επέστρεψαν στην πατρίδα τους από αφύλακτα μονοπάτια 

Διέρρηξαν εκκλησίες και σπίτια στο Ασημοχώρι Κόνιτσας
Για δεύτερη φορά μέσα σε 40 ημέρες, βίωσαν στιγμές τρόμου οι 50 κάτοικοι του οικισμού Ασημοχώρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρων στην οροσειρά του Γράμμου κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Αιτία ήταν η επιδρομή ιερόσυλων που χτύπησαν τρεις εκκλησίες και δυο σπίτια.

Κατά την διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, οι άγνωστοι εισβολείς διέρρηξαν την κεντρική είσοδο στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και άρπαξαν τρεις θρησκευτικές εικόνες άγνωστης αξίας. Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί… Στη συνέχεια επιχείρησαν να διαρρήξουν και τους ναούς της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικόλαου, αλλά δεν τα κατάφεραν και συνέχισαν εισβάλλοντας σε δύο σπίτια του χωριού οι ιδιοκτήτες των οποίων απουσιάζουν.

Κλείσιμο
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και δεν εντοπίστηκαν από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Πυρσόγιαννης, οι οποίοι έχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για Αλβανούς που επέστρεψαν στην πατρίδα τους από αφύλακτα μονοπάτια. Ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ασημοχώρι είχε γίνει στόχος ιερόσυλων και στις 15 Ιουλίου, όταν οι άγνωστοι δράστες είχαν κλέψει μία θρησκευτική εικόνα, δύο σταυρούς και τέσσερις μουσαμάδες με ιερές απεικονίσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης