Δύο νεκροί στις ελληνικές παραλίες

Δύο νεκροί στις ελληνικές παραλίες

Μία 80χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική και μία 89χρονη στο Αίγιο

Δύο νεκροί στις ελληνικές παραλίες
Δύο ακόμη άτομα προστέθηκαν στη μακρά λίστα των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις ελληνικές παραλίες στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα εντοπίστηκε το σώμα μιας 80χρονης Ελληνίδας, στην περιοχή Νέων Φλογητών Χαλκιδικής. Η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Κλείσιμο
Την Τρίτη το πρωί, ανασύρθηκε νεκρή μία 89χρονη Ελληνίδα, στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Λιμένα, στο Αίγιο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το ξεκίνημα του καλοκαιριού δεκάδες άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στις ελληνικές παραλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, δύο είναι τα βασικά αίτια. Η απουσία οργανωμένης ναυαγοσωστικής υπηρεσίας και η έλλειψη παιδείας σε ότι αφορά τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί ένας άνθρωπος, πριν βουτήξει στη θάλασσα, ιδιαίτερα για τα μεγάλα σε ηλικία άτομα.

Οι αρχές σημειώνουν ότι η έκθεση στον ήλιο είναι επίπονη για τους ηλικιωμένους, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο ώρες από το τελευταίο γεύμα, πριν τη βουτιά στη θάλασσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης