Δεύτερη μέρα της πυροσβεστικής επιχείρησης στην πολυκατοικία του Πειραιά

Δεύτερη μέρα της πυροσβεστικής επιχείρησης στην πολυκατοικία του Πειραιά

Όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους ενώ προληπτικά το μόλις δυο μηνών βρέφος θα κρατηθεί και σήμερα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» όπου του παρέχεται οξυγόνο

Δεύτερη μέρα της πυροσβεστικής επιχείρησης στην πολυκατοικία του Πειραιά
Συνεχίζουν τις ρίψεις νερού οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του τμήματος  Πειραιά στην πολυκατοικία της οδού Κουντουριώτου 44 που χθες το απόγευμα, κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους, έπιασε φωτιά μια αποθήκη. 

Από την δυνατή φωτιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να κάνει χρήση και του ειδικού αφρού για τον πυκνό καπνό ενώ απεγκλώβισε ένα βρέφος και επτά ανθρώπους.

Κλείσιμο
Ευτυχώς όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους ενώ προληπτικά το μόλις δυο μηνών βρέφος θα κρατηθεί και σήμερα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» όπου του παρέχεται οξυγόνο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά που ξέσπασε στην πολυκατοικία της οδού Κουντουριώτου ήταν μεγάλη και δύσκολη αφού υπήρχε άφθονο εύφλεκτο υλικό από χαρτί και πλαστικό που δυσχέραινε την κατάσβεση της. 

«Πρόσβαση είχαμε μόνο από το εύρωστο μέρος της πολυκατοικίας από πίσω λόγω της υψομετρικής διαφοράς ήταν παρά πολύ δύσκολο να επιχειρήσουμε. Η συγκεκριμένη φωτιά είχε άμεση ανάφλεξη όλων των υλικών με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει πολύ το έργο μας καθότι η θερμοκρασία που αναπτύσσεται είναι παρά πολύ υψηλή δεν μπορείς εύκολα να επιχειρήσεις ενώ οι καπνοί ήταν παρά πολύ έντονοι και πυκνοί. Για αυτό το λόγω και έπρεπε κάναμε χρήση αφρού. Σημαντικό είναι ότι έγινε γρήγορη επέμβαση με αποτέλεσμα να απεγκλωβίσουμε γρήγορα και τα άτομα
» είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος του Πειραιά αρχιπύραρχος, Διονύσης Κουτσούκος.

Μιλώντας στο protothema.gr ο Διονύσης Γαλάτης, ιδιοκτήτης της αποθήκης που τυγχάνει να είναι και ο μηχανικός της πολυκατοικίας, υπογράμμισε ότι με το που ειδοποιήθηκε για την φωτιά κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ εκείνος για να σωθεί πήδηξε από την ταράτσα στην διπλανή πολυκατοικία.

«Το πρωί ήμουν εδώ αλλά έφυγα κατά τις δυο και μισή επειδή ήρθε η κόρη μου και πήγαμε πάνω σπίτι να φάμε κατά τις πέντε με παίρνει η μια κυρία και μου λέει βγαίνει καπνός από κάτω και αμέσως σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει.. πήρα τηλέφωνο την πυροσβεστική.  Με το που είδα τον καπνό πήρα κατευθείαν την πυροσβεστική. Ήταν τόσο μεγάλο το φορτίο που υπήρχε από την φωτιά που δεν μπορούσαν να μπουν μέσα. Δεν κάηκε άλλο διαμέρισμα μόνο εδώ και στο από κάτω. Εγώ ανέβηκα στην ταράτσα κα πέρασα στην διπλανή πολυκατοικία. Οι υπόλοιποι τους έβγαλαν με την σκάλα οι πυροσβέστες» είπε.

Μια γειτόνισσα, η κυρία Μαρία, από χθες δεν έχει ηρεμήσει και παρακολουθεί την εξέλιξη της φωτιάς από χθες το απόγευμα, μας περιέγραψε το τι επικράτησε στην ήσυχη γειτονιά του Πειραιά όταν η φωτιά είχε δυναμώσει για τα καλά. 

«Όπως ερχόμουν στο σπίτι μου, δίπλα στην πολυκατοικία που έγινε το συμβάν. Βγαίνοντας έξω είδα την φωτιά. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και φώναζε. Η πυροσβεστική ήρθε αμέσως και συντόνισε την κατάσταση. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε, τα μάτια μας είχαν βουρκώσει από τον πολύ καπνό. Η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη όλη η πολυκατοικία. Είδα και την διάσωση με το βρέφος που το κατέβασαν. Όλος ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της πυροσβεστικής γιατί ταλαιπωρήθηκαν πολύ σε μια δύσκολη φωτιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης