MEGA: Συνεχίζουμε να λειτουργούμε διεκδικώντας τα δικαιώματά μας

MEGA: Συνεχίζουμε να λειτουργούμε διεκδικώντας τα δικαιώματά μας

Προαναγγέλει την υποβολή ένστασης για την ακύρωση του αποκλεισμού του - Ολόκληρη η ανακοίνωση - Ψίθυροι για «φωτογραφική» τρικλοποδιά εις βάρος του MEGA

MEGA: Συνεχίζουμε να λειτουργούμε διεκδικώντας τα δικαιώματά μας
«To MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «Μεγάλο Κανάλι» μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να τεθεί εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, για την διεκδίκηση των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών.

Υπογραμμίζοντας ότι ο αποκλεισμός του MEGA οφείλεται σε λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα, οι υπεύθυνοι του καναλιού αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς για τα πρόσωπα που διεξήγαγαν τους σχετικούς ελέγχους και προαναγγέλει σαφώς ότι θα υποβάλει ένσταση για την ακύρωση του αποκλεισμού του.

Κλείσιμο
Προσθέτουν μάλιστα ότι είναι το μοναδικό επιχειρηματικό σχήμα που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο, με πλήρως διασφαλισμένο δανεισμό.


Η ανακοίνωση του ΜΕGA αναφέρει:

«Μετά από 27 χρόνια κυρίαρχης παρουσίας και πολυσχιδούς προσφοράς η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κρίθηκε από καινοφανή όργανα, 'στάσιμη'

Λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα άραγε;

H ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., η μόνη πολυμετοχική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 τηλεοπτική εταιρεία, διαθέτει την διαυγέστερη μετοχική σύνθεση, με ημεδαπούς και θεσμικούς αλλοδαπούς επενδυτές, την πλέον διαφανή προέλευση οικονομικών μέσων και τον μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα τον πλέον εξασφαλισμένο για τις Τράπεζες δανεισμό μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1989, που λειτουργεί νόμιμα βάσει αδείας, έως σήμερα φόρους και τέλη πλέον του 1.300.000.000 ευρώ, απασχολεί δε συνεχώς προσωπικό πλέον των 500 ατόμων έχοντας καταβάλει αμοιβές ύψους 450.000.000 ευρώ.

Ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την αποδέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα επιτρέψει την τακτοποίηση υποχρεώσεών της.

Το MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών».

«Φωτογραφική» νομική παγίδα για το MEGA;
Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν ένα από τα «γκρίζα» σημεία, τόσο της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και του σκεπτικού βάσει του οποίου απερρίφθη η υποψηφιότητα του MEGA. Πρόκειται για την απαίτηση να προσκομιστούν αναλυτικά στοιχεία (μετοχική σύνθεση, πόθεν έσχες κ.α) των εταιρειών που μετέχουν στην ιδιοκτησία των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών οργανισμών ΜΜΕ. Ωστόσο, τέτοιος οργανισμός, δηλαδή εισηγμένος στο ΧΑΑ, στην Ελλάδα είναι μόνο ο Τηλέτυπος, η μητρική εταιρεία του MEGA. Σε αυτήν συμμετέχουν περίπου από το 1997 με πολύ μικρά μετοχικά ποσοστά πολυεθνικοί κολοσσοί όπως η HSBC, η Credit Suisse και Goldman Sachs. Εκ των πραγμάτων θα ήταν αδύνατον να προσκομιστούν τα στοιχεία που απαιτεί η κυβέρνηση για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αυτού του είδους και, ιδίως, αυτού του μεγέθους. Επομένως, κατά την εκτίμηση νομικών που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, η υποψηφιότητα του MEGA ήταν, τρόπον τινά, εκ προοιμίου καταδικασμένη να απορριφθεί, εφόσον θα ήταν ανέφικτη η ικανοποίηση συγκεκριμένων τυπικών προϋποθέσεων. Οι οποίες και, εκ των πραγμάτων, ισχύουν για το MEGA και μόνο γι' αυτό. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης