Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Δείτε το σκίτσο που ανήρτησε ο αδελφός του Νίκος Γκιόλιας γράφοντας: «Ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010. Ο Σωκράτης Γκιόλιας σωριάζεται νεκρός στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου ζούσε, με 17 σφαίρες»

Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια
Ακριβώς 6 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία  του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από τη «Σέχτα Επαναστατών», στην είσοδο της πολυκατοικίας που ζούσε στην Ηλιούπολη.

Ο φάκελος της υπόθεσης, μετά από πολλά χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης, βρίσκεται πλέον στα χέρια Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, που πραγματοποιεί με γοργούς ρυθμούς ανάκριση, για την πολύκροτη υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Κλείσιμο
Πολλές φορές στο παρελθόν το protothema.gr, είχε επισημάνει τον κίνδυνο να «βαλτώσει» η δικαστική έρευνα  και να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της δολοφονίας Γκιόλια, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν ποτέ οι φυσικοί αλλά και ηθικοί αυτουργοί της.

Τις πρόσφατες δολοφονίες στην Αγία Νάπα με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, συνδέει το περιοδικό HOT DOC  που κυκλοφορεί, με κεντρικό τίτλο «10 δολοφονίες, ένας επιχειρηματίας, η Σέχτα, ο Γκιόλιας, ο Τριανταφυλλόπουλος». Το δημοσίευμα αναφέρει πως αμέσως μετά το έγκλημα «για ανεξήγητους λόγους χαθήκαν σημαντικά στοιχεία και μαρτυρίες» ενώ μόλις δημοσιοποιήθηκε η σχέση της «Σέχτας Επαναστατών» με τη δολοφονία και τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, «κάθε μαρτυρία θεωρήθηκε περιττή».

Αξίζει να σημειωθεί πως ποτέ δεν εξετάστηκαν το λάπτοπ και τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, όπως και οι καταγγελίες συγγενών του Σωκράτη Γκιόλια για τον πρώην συνεργάτη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο με τον οποίον οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί. «Από τα στοιχεία που αρχίζουν σταδιακά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, προκύπτει ότι ο δημοσιογράφος ίσως και να φοβόταν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Αυτό ίσως να μην μπορούσε να αξιολογηθεί  πριν από τη δολοφονία, μετά απ’ αυτήν όμως, τα δεδομένα απέκτησαν νέο ενδιαφέρον» σημειώνει το HOT DOC, παρουσιάζοντας στοιχεία που ενισχύουν τον ισχυρισμό αυτό.

Το περιοδικό επίσης, επανέρχεται σε έναν παλαιότερο ισχυρισμό του πως η δολοφονία Γκιόλια, συνδέεται πιθανώς με το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας στην Κύπρο, τον Ιούνιο του 2012, με δράστη τον καταδικασμένο Δημήτρη  Μαμαλικόπουλο που φέρεται από μαρτυρίες ως δολοφόνος του δημοσιογράφου ή εν πάση περιπτώσει ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις γύρω από «συμβόλαια». «Γιατί η Αντιτρομοκρατική η οποία κρατούσε την υπόθεση Γκιόλια στο στάδιο της προανάκρισης δεν ερεύνησε πιθανή σύνδεση των δύο περιστατικών, ενώ η υπόθεση ανακινήθηκε μόνο μετά το δημοσίευμα του περιοδικού» καταλήγει το εκτενές ρεπορτάζ του HOT DOC.


 
6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ …
Μ’ ένα συγκινητικό σκίτσο, στη σημερινή εφημερίδα SPORTDAY, ο  αδελφός του αδικοχαμένου δημοσιογράφου -Νίκος Γκιόλιας- τιμάει τη μνήμη του.  Στο σκίτσο ο Σωκράτης Γκιόλιας,  φορώντας την κλασσική αθλητική φόρμα, ανεβαίνει σκαλοπάτια που τον οδηγούν στον ουρανό. Κάθε σκαλοπάτι και ένας … σταθμός views (επισκεψιμότητας) στο εγχείρημα που έφερε την υπογραφή του. Το θρυλικό πλέον blog troktiko. Από τα 200.000 views στα 1.400.000 και εκεί το τέλος … Ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010. Ο Σωκράτης Γκιόλιας σωριάζεται νεκρός στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου ζούσε, με 17 σφαίρες. «Σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια...

Από που ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις...» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αδελφός του Σωκράτη Γκιόλια, αναρτώντας το συγκεκριμένο σκίτσο.  





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης