Νοσοκομείο ΚΑΤ: Τέσσερις οδοντίατροι γύρω από μια καρέκλα

Νοσοκομείο ΚΑΤ: Τέσσερις οδοντίατροι γύρω από μια καρέκλα

Προβλέπεται μία οργανική θέση οδοντιάτρου -Η γιατρός που είχε καταλάβει με προκήρυξη τη θέση, έχει συνταξιοδοτηθεί

Νοσοκομείο ΚΑΤ: Τέσσερις οδοντίατροι γύρω από μια καρέκλα
Πόσοι οδοντίατροι χρειάζονται σε ένα οδοντιατρείο που διαθέτει μία οδοντιατρική καρέκλα; Η απάντηση δεν είναι αυτονόητη και προφανής, τουλάχιστον στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά συνολικά τέσσερις οδοντίατροι συνωστίζονται γύρω από τη μοναδική οδοντιατρική καρέκλα του νοσοκομείου.
 
Στους δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Νεονάκη και Χρήστο Σμυρλή που αξιοποίησαν σχετική –και προκλητική- νομοθετική ρύθμιση και βάσει αυτής μετά το πέρας της βουλευτικής θητείας τους κατέλαβαν διευθυντικές θέσεις στο ΕΣΥ και στον τρίτο διευθυντή οδοντίατρο Ανδρέα Παπανδρέου (που τοποθετήθηκε στο ΚΑΤ με ειδική μετάθεση μετά από θητεία σε άγονη μονάδα), προστέθηκε ακόμη ένας, διευθυντής επίσης.
 
Κλείσιμο
Ο «νέος» συνάδελφος των οδοντιάτρων στο ΚΑΤ αφίχθη από το Κέντρο Υγείας Παξών. Πρόκειται, μάλιστα, για τον μοναδικό οδοντίατρο που απασχολούνταν στη δημόσια δομή υγείας του νησιού, καλύπτοντας τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων αλλά και εκείνες των τουριστών που κατακλύζουν το νησί κάθε καλοκαίρι.

Κατά πληροφορίες, ο συγκεκριμένος οδοντίατρος αιτούνταν σταθερά τα τελευταία χρόνια τη μετακίνησή του από το Κέντρο Υγείας Παξών σε άλλη μονάδα υγείας στην Αττική. Ωστόσο, το τελευταίο έτος όπως λένε με νόημα, συνάδελφοί του, φαίνεται πως…ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε να γίνει δεκτό το αίτημά του από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
 
Στο Οδοντιατρείο του ΚΑΤ προβλέπεται μία οργανική θέση οδοντιάτρου. Η γιατρός που είχε καταλάβει με προκήρυξη τη θέση, έχει συνταξιοδοτηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης