Άρτα: Οι απατεώνες με τα τροχαία είχαν και πλαστά ευρώ

Άρτα: Οι απατεώνες με τα τροχαία είχαν και πλαστά ευρώ

Η σπείρα εξαπατούσε ανυποψίαστους γονείς με το πρόσχημα ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο - Είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει τουλάχιστον 31 πολίτες, αξιώνοντας ποσά άνω των 500.000 ευρώ 

Άρτα: Οι απατεώνες με τα τροχαία είχαν και πλαστά ευρώ
Δεν τους έφταναν τα χρήματα που έβγαζαν εξαπατώντας ανυποψίαστους γονείς με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν σοβαρό τροχαίο και έφτιαχναν… δικά τους –πλαστά, φυσικά- τα μέλη της σπείρας απατεώνων που δρούσε τουλάχιστον στην Άρτα και τον Βόλο και εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας.

Στα σπίτια και το κατάστημα μιας 52χρονης Ελληνίδας που συνελήφθη στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και μαζί με μια 26χρονη Βουλγάρα είχαν ρόλο «εισπρακτόρων», βρέθηκαν 49 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αλλά και 2.615 γνήσια που κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητό της ως μέσο διαφυγής, τέσσερα κινητά, χειρόγραφες σημειώσεις και αποδείξεις και δύο σφραγίδες.

Κλείσιμο
Η σπείρα, στην οποία συμμετείχαν ακόμη δύο άνδρες και μία γυναίκα τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει τουλάχιστον 31 πολίτες, αξιώνοντας ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Μόνο δύο ηλικιωμένοι σε χωριά του Βόλου και της Άρτας την «πάτησαν» και έδωσαν στους απατεώνες ο ένας 3.650 στις 18 Μαρτίου και ο άλλος 32.000 ευρώ τη Μ. Τρίτη, για να αποφύγουν τα παιδιά τους τις ποινικές συνέπειες του… ανύπαρκτου τροχαίου.

Τα μέλη της συμμορίας κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της και ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες απάτες σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης