Στη φυλακή ο Ελβετός τραπεζίτης Οσβαλντ αν και... αποφυλακίστηκε με όρους

Στη φυλακή ο Ελβετός τραπεζίτης Οσβαλντ αν και... αποφυλακίστηκε με όρους

Εκτός από την εμπλοκή του στα «μαύρα ταμεία» της Siemens κατηγορείται και για τρεις ακόμη δικογραφίες που εκκρεμούν στην ποινική δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η αποφυλάκισή του

Στη φυλακή ο Ελβετός τραπεζίτης Οσβαλντ αν και... αποφυλακίστηκε με όρους
Την αποφυλάκιση του Ζαν Κλοντ Οσβαλντ κατηγορουμένου, μεταξύ άλλων, στην μεγάλη υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του.

Η αποφυλάκιση του Ελβετού τραπεζίτη διατάσσεται για την υπόθεση της Siemens πλην όμως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος παραμένει φυλακισμένος καθώς εμπλέκεται και σε τρεις ακόμη δικογραφίες που εκκρεμούν στην ποινική δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η αποφυλάκισή του. Οι τρεις δικογραφίες στις οποίες εμπλέκεται ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και οι οποίες τον κρατούν ακόμη στη φυλακή αφορούν σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, το συμβούλιο Εφετών με το υπ' αριθμ. βούλευμα 686/2016, έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου Ελβετού και διέταξε τον κατ' οίκον περιορισμό του με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι). Παράλληλα, με το βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο επιτρέπει τη μεταβίβασή του κατηγορούμενου στα δικαστήρια μόνο με αστυνομική συνοδεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ήταν ο μοναδικός προφυλακισμένος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης