Ανήλικος και άλλοι τρεις Σύροι οι εμπρηστές στη Χίο

Ανήλικος και άλλοι τρεις Σύροι οι εμπρηστές στη Χίο

Ο 16χρονος εμπρηστής προσήχθη στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και ομολόγησε την συμμετοχή του, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο κηδεμόνας του που κατηγορείται για την πλημμελή εποπτεία του

Ανήλικος και άλλοι τρεις Σύροι οι εμπρηστές στη Χίο
Εξιχνιάστηκε μεν, αλλά χωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα, ο εμπρησμός στον χώρο σίτισης προσφύγων και μεταναστών στο κτίριο «Soli Cafe» που καταστράφηκε ολοσχερώς στις 23 Απριλίου. Οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν ανήλικο Σύρο και αναζητούν άλλους τρεις, δυο από τους οποίους είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για μικροκλοπές.

Ο 16χρονος εμπρηστής προσήχθη στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και ομολόγησε την συμμετοχή του, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο κηδεμόνας του που κατηγορείται για την πλημμελή εποπτεία του. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του.

Κλείσιμο
Ο ανήλικος αλλοδαπός φέρεται να αποκάλυψε τα στοιχεία ταυτότητας τριών ομοεθνών του  οι οποίοι του έδωσαν οδηγίες για τον εμπρησμό του κτιρίου, η λειτουργία του διακόπηκε λόγω των εκτεταμένων φθορών που υπέστη ενώ κάηκαν δεκάδες δέματα με ρούχα και τρόφιμα που προορίζονταν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν εξήγησε, όμως, ποιος ήταν ο λόγος της καταστροφικής ενέργειας. Οι συνεργοί του αναζητούνται, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης