Κύπρος: Ημέρα ελληνοφωνίας η 20ή Μαΐου

Κύπρος: Ημέρα ελληνοφωνίας η 20ή Μαΐου

Η καθιέρωσή της θα αποτελέσει  έναυσμα για προέκταση της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο 

Κύπρος: Ημέρα ελληνοφωνίας η 20ή Μαΐου
Ο υφυπουργός εξωτερικών Γ. Αμανατίδης που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Κύπρο, δήλωσε ότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για καθιέρωση της Ημέρας Ελληνοφωνίας την 20η Μαΐου, προσθέτοντας ότι θα δώσει το έναυσμα για προέκταση της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Η Κύπρος, πρόσθεσε, έχει ιδιαίτερη θέση στις κοινές δράσεις που θα αναληφθούν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η 20η Μαίου είναι η ημέρα που θεωρείται ότι γεννήθηκε ο Σωκράτης.

Πέραν της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στα θέματα διασποράς, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι στη συνάντηση του με τον Κύπριο επίτροπο για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων Φώτη Φωτίου, συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας με Ισραήλ και Αρμενία, στα πλαίσια της πολυδιάστατης πολιτικής και των υφιστάμενων συμφωνιών.

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε εξάλλου στη συμμετοχή Κυπρίων στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού για καλύτερο συντονισμό, αλλά και στη σύσταση ακαδημαϊκού συμβουλίου επιστημόνων, που έχει ήδη ξεκινήσει από την Αγγλία, για διασύνδεση της παλιάς και νέας διασποράς με την πατρίδα.

«Ελλάδα και Κύπρος διαχρονικά, ιστορικά εργαζόμαστε μαζί, προωθούμε από κοινού τα εθνικά μας συμφέροντα» είπε ο κ. Αμανατίδης, ενώ πρόσθεσε ότι η εμβάθυνση και επικαιροποίηση των δεσμών των δύο διασπορών θα φέρει θετικά αποτελέσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης