Guardian: Οι πρόσφυγες στα νησιά απειλούν με αυτοκτονίες σε περίπτωση επαναπροωθήσεων

Guardian: Οι πρόσφυγες στα νησιά απειλούν με αυτοκτονίες σε περίπτωση επαναπροωθήσεων

Σύροι και Αφγανοί μιλούν για «φοβερές σκηνές» στη βρετανική εφημερίδα

Guardian: Οι πρόσφυγες στα νησιά απειλούν με αυτοκτονίες σε περίπτωση επαναπροωθήσεων
Την προειδοποίηση Σύρων και Αφγανών προσφύγων
ότι σε περίπτωση επαναπροώθησής τους στην Τουρκία θα υπάρξουν «φοβερές σκηνές» στα νησιά μεταφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόσφυγες και μετανάστες απειλούν ανοιχτά με αυτοκτονίες. «Αν μας απελάσουν θα αυτοκτονήσουμε. Δεν θα γυρίσουμε πίσω» δηλώνει χαρακτηριστικά στη βρετανική εφημερίδα ο Σουαόμπ Νουρί από την Καμπούλ.

«Δεν είμαστε τρομοκράτες. Είμαστε πρόσφυγες. Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ άσχημες. Δεν υπάρχει νερό. Γιατί μας φέρονται έτσι; Το μόνο που θέλουμε είναι άσυλο» λέει από την πλευρά του ο Ακίμι.

Τις αντιδράσεις των μεταναστών
στα νησιά πυροδότησε η κατά λάθος απέλαση από τη Χίο τη Δευτέρα στην Τουρκία 13 ανθρώπων που είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ στους 13 αυτούς ανθρώπους δεν δόθηκε η δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση ασύλου πριν την απέλασή τους καταρρίπτοντας τους ευρωπαϊκούς ισχυρισμους ότι σε όλους όσοι ζητούν άσυλο θα δοθεί ανάλογη ευκαιρία στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον Guardian οι 13 άνθρωποι κρατούνται σε κέντρο κράτησης στη βορειοδυτική Τουρκία και περιμένουν την απέλασή τους στις πατρίδες τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης