Φθιώτιδα: Βούλγαρος συνελήφθη για μια απάτη και 82... απόπειρες

Φθιώτιδα: Βούλγαρος συνελήφθη για μια απάτη και 82... απόπειρες

Πρόκειται για μέλος σπείρας που εξαπατά ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο

Φθιώτιδα: Βούλγαρος συνελήφθη για μια απάτη και 82... απόπειρες
Στα ίχνη μιας ακόμη σπείρας που εξαπατά ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο, βρίσκεται η Ασφάλεια Λαμίας μετά τη σύλληψη ενός 48χρονου Βούλγαρου, ο οποίος έπεσε στην παγίδα που του έστησε ένα από τα υποψήφια θύματα!

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο σπίτι μιας 40χρονης, συστήθηκε ως αστυνομικός και της ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό για να μην μπλέξει το παιδί της με τη δικαιοσύνη. Δεν φαντάστηκε, όμως, ότι τα παιδιά της γυναίκας δεν ήταν σε ηλικία που να... οδηγούν! Εκείνη, είχε την ψυχραιμία να προσποιηθεί ότι συμφωνεί και έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει δήθεν τα χρήματα. Όμως, ειδοποίησε τους αστυνομικούς που έστησαν ενέδρα και συνέλαβαν τον 48χρονο «εισπράκτορα».

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι ο Βούλγαρος είναι μέλος σπείρας που δρούσε τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου. Από τότε, οι απατεώνες είχαν «βολιδοσκοπήσει» 83 ηλικιωμένους από τους οποίους προσδοκούσαν να αρπάξουν συνολικά περίπου 421.000 ευρώ! Όμως, η μόνη που «έχαψε» το παραμύθι τους ήταν μια γυναίκα που τους έδωσε 3.000 ευρώ! 

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας που του απήγγειλε κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα. Η έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της σπείρας συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης