Βίντεο: Η τουρκική ακτοφυλακή επιτίθεται σε βάρκα με πρόσφυγες

Βίντεο: Η τουρκική ακτοφυλακή επιτίθεται σε βάρκα με πρόσφυγες

Δείτε καρέ - καρέ την δολοφονική επίθεση -Το ρεπορτάζ θα μεταδοθεί απόψε από το Channel 4 

Βίντεο: Η τουρκική ακτοφυλακή επιτίθεται σε βάρκα με πρόσφυγες
Σοκ προκαλούν τα πλάνα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 που δείχνουν την τουρκική ακτοφυλακή να επιτίθεται σε βάρκα με πρόσφυγες, με σκοπό να την απωθήσουν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Ένα μικρό απόσπασμα  από το αποκλειστικό ρεπορτάζ, που θα παρουσιαστεί το βράδυ στο Channel 4, δείχνει μέσω Twitter ο δημοσιογράφος του καναλιού Άλεξ Τόμσον. Σε βίντεο που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος καταγράφεται η επίθεση τουρκικού πλοίου σε βάρκα που επιβαίνουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος στον λογαριασμό του στο Twitter, στην λέμβο επέβαιναν πάνω από 20 άνδρες, μαζί με πέντε γυναίκες και 15 παιδιά. Όπως επισημαίνει η μικρή τους βάρκα δέχτηκε «επίθεση» από την τουρκική ακταιωρό, η οποία προσπάθησε να την ανατρέψει με τα απόνερά της. Ενώ όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι Τούρκοι προσπαθούν με ραβδιά να απομακρύνουν (ή και να τρυπήσουν την βάρκα) χτυπώντας αδιακρίτως τους επιβάτες. Κάτι που σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο, επιβεβαιώνει και μία γυναίκα μετανάστης από την Ερυθραία που βρισκόταν πάνω στο σκάφος.

Με συνεχείς αναρτήσεις ο Άλεξ Τόμσον δείχνει την δύσκολη και επίπονη προσπάθεια των μεταναστών να ξεφύγουν από την τουρκική ακταιωρό και να κατευθυνθούν προς το Αγαθονήσι. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το περιστατικό έγινε περί τα 4,5 μίλια ανοιχτά από τις ακτές της Τουρκίας, ήταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα και κράτησε πάνω από 35 ολόκληρα λεπτά.

Τελικά, οι 35 πρόσφυγες κατάφεραν να σωθούν από σκάφος του MOAS και από ψαροκάικα, και έφθασαν στο Αγαθονήσι. Ο δημοσιογράφος εκτός από το περιστατικό, παρατήρησε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που επιχειρούν αυτό το πέρασμα κυριολεκτικά παίζουν με τον θάνατο, καθώς οι βάρκες που χρησιμοποιούν είναι υποτυπώδεις, ενώ και τα σωσίβια είναι ψεύτικα και δεν μπορούν να τους σώσουν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.










Η στιγμή της επίθεσης 


Η τουρκική ακτοφυλακή προσπαθεί να ανατρέψει τη βάρκα 



Πλοίο της οργάνωσης MOAS προσπαθεί να καθοδηγήσει τη βάρκα στη στεριά 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης