Αλεξανδρούπολη: Δεν είδα, δεν κατάλαβα, λέει ο πατέρας του δράστη που χτυπούσε τα παιδιά

Αλεξανδρούπολη: Δεν είδα, δεν κατάλαβα, λέει ο πατέρας του δράστη που χτυπούσε τα παιδιά

Ο γιος μου είναι ναρκομανής, η μάνα των παιδιών δεν τα φρόντιζε, λέει ο άντρας - Αρνείται τώρα ο 33χρονος πως εκείνος χτύπησε τον 5χρονο και το 3χρονο αδερφάκι του

Αλεξανδρούπολη: Δεν είδα, δεν κατάλαβα, λέει ο πατέρας του δράστη που χτυπούσε τα παιδιά
«Ο γιος μου είναι ναρκομανής. Μπαινοβγαίνει στη φυλακή εδώ και 15 χρόνια. Καταδικάζω την πράξη του. Η μάνα των παιδιών δεν τα φρόντιζε. Ήταν συνέχεια ξαπλωμένη στον καναπέ ενώ τα παιδιά της ήταν βρώμικα και νηστικά
» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του 33χρονου δράστη που χτύπησε ανελέητα ένα 5χρονο παιδί και το τριών ετών αδερφάκι του στην Αλεξανδρούπολη. 

Κλείσιμο
Ο Ισμαήλ Κοπούκ μιλάει για τη γνωριμία του γιου του με τη μάνα των παιδιών πριν από δέκα χρόνια, την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά και την καταδίκη του για ναρκωτικά και κλοπές. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγο του οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ζητούν την επιμέλεια της 10χρονης κοπέλας που βρέθηκε από την αστυνομία στο σπίτι τους και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς
ισχυρίζονται ότι είναι δική τους κόρη.

«Εάν ο γιος μου χτύπησε αυτά τα δυο παιδιά, τότε να δικαστεί και να πληρώσει για αυτό που έκανε. Ο γιος μου είναι χρόνια ναρκομανής. Είναι άρρωστος. Δεν γνώριζα ότι χτυπούσε τα παιδιά. Η οικογένεια μου καταδικάζει αυτή την πράξη» λέει στο protothema.gr ο  Ισμαήλ Κοπούκ.

Μια μεσοτοιχία χώριζε τα δυο σπίτια όπου έμεναν οι γονείς του δράστη μαζί με τον ίδιο, τη σύντροφο του και τα δυο της παιδιά. Παρ’ όλα αυτά, ο πατέρας του κατηγορούμενου, που ζητάει την καταδίκη του γιου του, κατά την απολογία του στον ανακριτή ισχυρίστηκε ότι δεν άκουσε ούτε κατάλαβε ότι ο γιος του χτυπούσε τα παιδιά της συντρόφου του. «Και μαζί μας μάλωνε ο γιος μας. Φωνές υπήρχαν αλλά δεν είχαμε καταλάβει κάτι άλλο. Πριν από τρεις μήνες αποφυλακίστηκε και ήρθε κοντά μας. Μπήκε πρώτη φορά στη φυλακή για ναρκωτικά και κλοπή περίπου πριν από 15 χρόνια. Από τότε απασχολεί τις Αρχές», λέει ο ίδιος στο protothema.gr.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μάνα των παιδιών και ο γιος του γνωρίζονται μεταξύ τους πάνω από δέκα χρόνια. «Όταν εκείνος αποφυλακίζονταν πήγαινε κοντά της ενώ όταν συλλαμβάνονταν από την αστυνομία και οδηγούνταν στη φυλακή, εκείνη συνέχιζε τη ζωή της με άλλους συντρόφους. Τα παιδιά αυτά έχουν άλλον πατέρα. Όμως το διάστημα αυτό που ο γιος μου επέστρεψε στο σπίτι, ήρθε και εκείνη εδώ μαζί με τα παιδιά. Η γυναίκα μου κι εγώ δεν ήμασταν εξοικειωμένοι  με τα παιδιά αφού δεν είναι δικά μας εγγόνια και για αυτό δεν γνωρίζαμε τι συνέβαινε στο διπλανό σπίτι. Ξέρω όμως ότι εκείνη δεν ήταν σωστή μάνα. Τα παιδιά της ήταν βρώμικα και νηστικά. Δεν τα πρόσεχε καθόλου. Όλη την ώρα ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ και δεν τα φρόντιζε. Εμείς είμαστε άνεργοι και φτωχοί. Και να θέλαμε να βοηθήσουμε δεν μπορούμε».  


Αρνείται τώρα πως χτύπησε τα παιδιά
Ο 5χρονος Γιώργος δεν ήθελε τίποτα παραπάνω από όσα ζητούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Μια οικογένεια να τον αγαπά και αναμφισβήτητα μια μητρική αγκαλιά που θα του παρέχει ασφάλεια. Το παιχνίδι μονοπωλούσε το ενδιαφέρον τόσο εκείνου όσο και του μικρότερου αδερφού του. Ο σύντροφος της μητέρας του όμως φαίνεται πως δεν συμφωνούσε με τις παιδικές φωνές μέσα στο σπίτι, ενώ όταν τα παιδιά έκαναν αταξίες εκείνος είχε τον δικό του τρόπο για να επιβάλει την… τάξη. 

Σύμφωνα με τις αρχές, κυριολεκτικά έκαψε το πρόσωπο του 3χρονου παιδιοπύ, ενώ τον 5χρονο Γιώργο, τον κακοποίησε τόσο πολύ σωματικά που έπεσε αναίσθητος στο πάτωμα. Σήμερα νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης  και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η μητέρα του, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέα από ανακριτή και εισαγγελέα όχι μόνο δεν τον προστάτευσε από την κτηνώδη συμπεριφορά του εραστή της, αλλά, κατά την άφιξη της στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ισχυρίστηκε ότι το παιδί έπαθε επιληπτική κρίση.

Ο τρίχρονος αδερφός του Γιώργου, ακόμα είναι αβάφτιστος, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον μεγάλο του αδερφό. Με έντονα τα σημάδια της κακοποίησης, το πρόσωπο του είναι καμένο όπως και τα χείλη του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει. Ευτυχώς, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γ.Π.Ν. Α της Αλεξανδρούπολης.

Και οι δυο, μάνα και δράστης, αρνούνται τις κατηγορίες, αν και η μάνα κατά την απολογία της στην αστυνομία, παραδέχτηκε ότι ο σύντροφος της χτύπησε τα παιδιά της. «Ο Σαμπρή (ο δράστης)  νευρίασε τόσο πολύ που πήρε ένα σκουπόξυλο και με αυτό χτύπησε το Γιώργο με δύναμη. Μετά τον σήκωσε στα χέρια του και τον πέταξε στο πάτωμα με δύναμη.  Εγώ μπήκα στη μέση για να μην τον χτυπήσει, αλλά εκείνος όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά χτύπησε και εμένα». 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία της στον ανακριτή, διέψευσε την αρχική της κατάθεση και ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά έπεσαν και χτύπησαν.

«Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ τα παιδιά. Δεν δέχομαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Τα έχω μαλώσει επειδή έκαναν φασαρία. Όταν είδα την αστυνομία να φτάνει στο σπίτι μας, κρύφτηκα επειδή είχα κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η μάνα τους τα χτυπούσε τα παιδιά όχι εγώ», ισχυρίστηκε το κτήνος στον ανακριτή. 

Ο δράστης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η μητέρα των παιδιών, για έκθεση και παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.


Τι δήλωσε η δικηγόρος Ίλια Μαρινάκη:





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης