Διαρρήκτες εντοπίζουν κοσμήματα με... ανιχνευτές μετάλλων!

Διαρρήκτες εντοπίζουν κοσμήματα με... ανιχνευτές μετάλλων!

Η σπείρα, που χτυπά συνήθως τις πρωινές ώρες όταν οι ένοικοι λείπουν, χρησιμοποιεί ακόμη και... ανιχνευτές μετάλλων για να ανακαλύπτουν τις κρυψώνες με τα τιμαλφή, που τις περισσότερες φορές κρύβουν και μετρητά! 

Διαρρήκτες εντοπίζουν κοσμήματα με... ανιχνευτές μετάλλων!
Την τεχνολογία χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες που λυμαίνονται εδώ και έξι μήνες τα σπίτια  στους οικισμούς γύρω από την Ιεράπετρα, ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα βρουν πού είναι κρυμμένα τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο της παραμονής τους στους χώρους που χτυπούν!

Η σπείρα, που χτυπά συνήθως τις πρωινές ώρες όταν οι ένοικοι λείπουν, χρησιμοποιεί ακόμη και... ανιχνευτές μετάλλων για να ανακαλύπτουν τις κρυψώνες με τα τιμαλφή, που τις περισσότερες φορές κρύβουν και μετρητά! Φαίνεται, μάλιστα, πως πρόκειται για δυο δράστες, ένας από τους οποίους χειρίζεται τον ανιχνευτή, ενώ ο άλλος ανοίγει συρτάρια και ντουλάπια αναζητώντας χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ως τώρα, οι άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας ερευνούν τουλάχιστον 20 διαρρήξεις που έχουν γίνει από τον περασμένο Ιούνιο σε σπίτια τα οποία βρίσκονται σε απόμερα σημεία και παρουσιάζουν ομοιότητες σε ό,τι αφορά στον τρόπο δράσης των εισβολέων. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, η λεία των δραστών ήταν χρυσαφικά που βρίσκονταν κρυμμένα σε αθέατα σημεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης