Ακιντζί: Να μην έχουμε την κατάληξη του 2004 με το σχέδιο Ανάν

Ακιντζί: Να μην έχουμε την κατάληξη του 2004 με το σχέδιο Ανάν

Η πορεία των συνομιλιών «δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα», εντούτοις «δεν είναι εντελώς απαισιόδοξη» παρατήρησε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων

Ακιντζί: Να μην έχουμε την κατάληξη του 2004 με το σχέδιο Ανάν
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να περάσει την απογοήτευση που ένιωσε το 2004 με το σχέδιο Ανάν, όταν οι Ελληνοκύπριοι το απέρριψαν με 75% και οι Τουρκοκύπριοι το υπερψήφισαν με 65%. «Δεν θέλουμε το "ναι" μας να μετατραπεί σε "όχι"», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η πορεία των συνομιλιών «δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα», εντούτοις «δεν είναι εντελώς απαισιόδοξη» παρατήρησε πάντως.

Κλείσιμο
Η Κύπρος, κατά τον κ. Ακιντζί,  επωφελείται από την καλή σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ, ωστόσο η επίλυση του Κυπριακού θα δώσει άλλη διάσταση στις σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας, ενώ θα επιταχυνθεί η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας.

Όλοι θα επωφεληθούν, σημείωσε τέλος, αν ληφθούν "λογικά μέτρα" σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο και τη διαχείριση του νερού που στέλλει η Τουρκία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης