Τρίκαλα: «Τρίτο κρούσμα μέσα σε ένα μήνα» καταγγέλλει η μητέρα του μαθητή που υπέστη bullying

Τρίκαλα: «Τρίτο κρούσμα μέσα σε ένα μήνα» καταγγέλλει η μητέρα του μαθητή που υπέστη bullying

«Κανένας από τους γονείς των τεσσάρων παιδιών δεν επικοινώνησε μαζί μου προκειμένου να ρωτήσει εάν το παιδί μου είναι καλά ή να ζητήσει συγνώμη», λέει η κυρία Παπαζήση η μητέρα του παιδιού που υπέστη το περιστατικό bullying το βράδυ της Τετάρτης στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: «Τρίτο κρούσμα μέσα σε ένα μήνα» καταγγέλλει η μητέρα του μαθητή που υπέστη bullying
Τρίτο κρούσμα bullying μέσα σε ένα μήνα στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων, η περίπτωση του 13χρονου μαθητή της Α' Γυμνασίου, όπως καταγγέλλει η μητέρα του θύματος και ζητάει τη βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές.

«Τα σημάδια στο σώμα του σε λίγες ημέρες θα ανήκουν στο παρελθόν, όμως τα σημάδια της ψυχής του πως θα επουλωθούν; Έχουμε ζητήσει πολλές φορές τη βοήθεια των καθηγητών και μας έλεγαν, ναι θα το τακτοποιήσουν το θέμα. Το παιδί μου δεχόταν χτυπήματα αλλά και υποτιμητικά λόγια ακόμα και στον προαύλιο χώρο του σχολείου»  λέει η κυρία Αθανασία Παπαζήση, μητέρα του 13χρονου μαθητή από τα Τρίκαλα που έπεσε θύμα άγριου bullying από μαθητές του σχολείου του ηλικίας δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ετών.

Κλείσιμο
Την Τετάρτη το μεσημέρι ο 13χρονος μαθητής είχε φύγει από το σχολείο όταν σε στάση λεωφορείου μία ομάδα περίπου 10 παιδιών ηλικίας 14 και 15 ετών τον πλησίασε και κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν τα πειράγματα και τα υποτιμητικά σχόλια. Όταν το παιδί τους ζήτησε να τον αφήσουν ήσυχο, η συμμορία του επιτέθηκε με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του. Οι μώλωπες στο σώμα του και τα χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, τον αυχένα και τα πόδια αποδεικνύουν τα εξωτερικά τραύματα του παιδιού. Η συμμορία των εφήβων σταμάτησε να κλωτσάει και να βρίζει το παιδί όταν μία γυναίκα είδε το περιστατικό και επενέβη άμεσα, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Κανένας από τους γονείς των τεσσάρων παιδιών δεν επικοινώνησε μαζί μου προκειμένου να ρωτήσει εάν το παιδί μου είναι καλά ή να ζητήσει συγνώμη και αυτό με στενοχωρεί», λέει η κυρία Παπαζήση.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων παιδιών που αναγνώρισε ο 13χρονος αφού φοιτούν στο ίδιο σχολείο αλλά και των γονέων τους λόγω παραμέλησης ανηλίκων.

«Δεν είναι πρώτη φορά που πειράζουν το παιδί μου. Ακόμα και στο δημοτικό, κάποιοι συμμαθητές του αλλά και μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας τον κορόιδευαν κυρίως για τα κιλά του. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν το παιδί μου. Πολλές φορές απέφευγε να μας πει ότι τον πείραζαν τα παιδιά στο σχολείο γιατί νόμιζε ότι θα μας στενοχωρήσει», λέει η κυρία Παπαζήση

Ο νεαρός μαθητής μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου οι γονείς του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο πατέρας του παιδιού για δέκα συνεχόμενα χρόνια  έκανε αιμοκάθαρση ενώ η μητέρα του, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αριστερό της πόδι στο οποίο έχει υποβληθεί ήδη σε τέσσερα χειρουργεία.

«Εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε στην οικογένεια μας, το παιδί θεωρούσε ότι έπρεπε να λύσει μόνος του τα προβλήματα του και πολλές φορές μας έλεγε, μην ανησυχείτε θα τα καταφέρω και μόνος μου γιατί δεν θα τους δίνω σημασία. Σήμερα το παιδί μου δεν μιλάει σε κανέναν, έχει πάθει κατάθλιψη και αποφεύγει ακόμη και να μας κοιτάξει», προσθέτει η μητέρα του 13χρονου

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος της οικογένειας, κ. Απόστολος Τσαντίλας μιλώντας στο protothema.gr προτείνει «να διδάσκεται στα σχολεία ο ποινικός κώδικας προκειμένου να γνωρίζουν τα παιδιά τις συνέπειες του νόμου από μικρή ηλικία. Θεωρώ ότι το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να πάρει πιο δραστικά μέτρα προκειμένου να μειωθεί η βία στα σχολεία. Επίσης, και η Εκκλησία έχει μεγάλη ευθύνη για το bullying που δέχονται τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Να μιλήσει στους νέους, να έρθει πιο κοντά σε αυτές τις ηλικίες των παιδιών που οδηγούνται στη βία από την εφηβική τους ζωή».

Από το υπουργείο Παιδείας δόθηκε εντολή στην περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας να διερευνήσει το περιστατικό και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης