Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θεσμικός εταίρος του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θεσμικός εταίρος του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας

Φέτος σειρά έχει ο εμβολιασμός με κεντρικό μήνυμα «Πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας - Ο εμβολιασμός σώζει ζωές!»

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θεσμικός εταίρος του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ) θα είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θεσμικός εταίρος του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας. Σε αυτό τον αγώνα ενώνει τις δυνάμεις της με τον ΣΕΓΑΣ σε μια εξαιρετική συνεργασία. Κάθε χρόνο επικεντρώνονται σε έναν από τους πέντε άξονες πρόληψης. Φέτος σειρά έχει ο εμβολιασμός με κεντρικό μήνυμα «Πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας - Ο εμβολιασμός σώζει ζωές!», καθώς η διεξαγωγή του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας συμπίπτει χρονικά και με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πνευμονίας (12 Νοεμβρίου).
 
Η πνευμονιοκοκκική πνευμονία αποτελεί απειλητική για τη ζωή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος με θνητότητα μεγαλύτερη του 15% σε ευαίσθητους πληθυσμούς (βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, καπνιστές, ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως σακχαρώδης διαβήτης, άσθμα, ΧΑΠ, καρδιαγγειακά νοσήματα, αλκοολισμός κλπ). Ωστόσο, τα περισσότερα πνευμονολογικά νοσήματα, όπως και η πνευμονιοκοκκική πνευμονία, μπορούν να προληφθούν με την αποφυγή του καπνίσματος και τον εμβολιασμό ή να ελεγχθούν περισσότερο σε πρώιμα στάδια, εφόσον διαγνωσθούν ή εντοπισθούν με κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η σπιρομέτρηση. Εφέτος, στο Μαραθώνιο θα υπάρξει ειδική δράση για τη διακοπή του καπνίσματος.
 
Κλείσιμο
Ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ) (αρ. 41) θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2015), όπου θα πραγματοποιούνται από Ειδικούς Πνευμονολόγους δωρεάν εξειδικευμένες μετρήσεις αερόβιας ικανότητας άσκησης (VΟ2max) για το κοινό και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Επίσης, ομάδα με πάνω από 240 δρομείς θα συμμετέχει με τα μηνύματα «Πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας - Ο εμβολιασμός σώζει ζωές!» και «Ηealthy Lungs For Life-Take the active option» στις τρεις διαδρομές του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας (στην Κλασική Διαδρομή και στους Αγώνες 5 και 10 χλμ.).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης